Virgin vil lukke føderute

1024px-Virgin_Atlantic_Airbus_A320-214;_EI-EZW@LHR;13.05.2013_708fk_(8738115862)FLYSELSKABER: Virgin Atlantic overvejer at droppe sit britiske flyselskab, Little Red, der står for føderuter fra Skotland og Manchester til London. Little Red åbnede for 1½ år siden, men slås med dårlig belægning.140VirginAtlantic31.jpg

Sidste uge oplyste Virgin Atlantic, at man dropper sine langruter fra London til Cape Town, Mumbai, Tokyo og Vancouver, men til gengæld skruer op på USA. Virgin Atlantic vil ud over flere flyvninger til eksisterende destinationer i USA åbne ny rute fra London til Detroit.

Amerikanske Delta Air Lines ejer 49 pct. af Virgin Atlantic, resten har Sir Richard Branson. Men Virgin Atlantic taber penge – derfor kigges nu også på føde-selskabet Little Red. Flyvningerne udføres af Aer Lingus på ruterne fra Aberdeen og Edinburgh samt Manchester til London Heathrow, hvor passagererne går ombord på Virgins langrutefly.

Ifølge Sunday Times har Little Red kun en gennemsnitlig belægning på 37 pct. En talsmand fra Virgin Atlantic siger til avisen, at Virgin Atlantic kigger på Little Red som på alle andre forretningsenheder, men understreger, at Little Red er i en ”opbygningsfase,” hvorfor der ikke er taget stilling til fremtiden.