Rejser til Storbritannien forventes indtil videre at kunne ske normalt og som hidtil for blandt andet danske statsborgere, lyder det i hvert fald fra det britiske turistråd. Arkivfoto: Jesper Nielsen Spatzek.

VisitBritain: Brexit giver ingen ændring for danske turister

Ved midnat i dag, fredag den 31. januar, forlader Storbritannien EU. For danske statsborgere betyder det i praksis ingen forandringer frem til 2021, siger det fra britiske turistråd, VisitBritain.

Storbritanniens officielle turistorganisation, VisitBritain, har sammenfatter hvad Brexit betyder for danske rejsende, hvilket i praksis ikke indebærer nogle forandringer frem til 2021.

Mere end to tredjedele af Storbritanniens udenlandske besøgende kommer fra Europa – og VisitBritain tror ikke dette ændres i 2020.

Fly, færger, busser og tog fortsætter at afgå som tidligere og den dokumentation, EU-rejsende behøver for at rejse til Storbritannien ændres ikke før tidligst i 2021, oplyser VisitBritain i en pressemeddelelse.

EU-medborgere kan fortsat rejse ind i Storbritannien med pas og ID-kort, benytte det europæiske sygesikringskort (EHIC) og fortsætte med at rejse til Storbritannien på ferie eller kortere ophold uden visum. Rejsende med et biometrisk pas kan fortsat benytte de elektroniske paskontroller i lufthavne og havne.

VisitBritains Europadirektør, Robin Johnson, siger i pressemeddelelsen:

”Europa har og vil altid være et utroligt vigtig marked for Storbritannien og turismeindustrien byder hvert år omkring 27 millioner europæere velkommen til alle dele af landet. Vi forsikrer gæster fra EU om at indrejse til Storbritannien ikke ændres i 2020 og det vil fortsat være enkelt at komme ind i landet.”

735.000 danske ankomster sidste år
Danmark er et af VisitBritains prioriterede markeder med cirka 735.000 danske ankomster sidste år, hvor de brugte omkring 3,3 milliarder danske kroner. VisitBritains nordiske chef, Gary Robson, siger: ”Danmark som marked er vældig vigtigt for britisk turisme. Storbritannien med London i spidsen tilhører en af danskernes favorit rejsemål.”

VisitBritain håber, at Brexit ikke vil påvirke europæers beslutning om at rejse til Storbritannien på ferie.

Den britiske turistorganisation vil til foråret lancere en ny stor kampagne i Europa for at markedsføre de oplevelser, besøgende kun kan opleve i Storbritannien. Kampagnen kommer i blandt andet Sverige, Danmark og Norge. Ligeledes vil VisitBritain fortsætte med at arbejde med partnere i Europa, derunder rejseselskaber og rejsearrangører.

I Skandinavien har VisitBritain gennemført flere kampagner sammen med SAS og yderligere er planlagt for at markedsføre britiske destinationer og aktiviteter.

Danmarks Radio bringer på sin hjemmeside artikel med spørgsmål og svar på en række spørgsmål i forbindelse med Brexit.

For den seneste rejseinformation fra den britiske regering, kan man se denne hjemmeside: 

Relaterede artikler:

Brexit gør rejseforsikringen endnu vigtigere

EU forlænger Brexit-ordning for flytrafikken

Danske pas blandt verdens femtebedste