VisitDenmark afviser misbrug af rejseregler

0
Jan Olsen.
Adm. direktør i VisitDenmark, Jan Olsen.

TURISME: Først fra starten af i år har ansatte i VisitDenmark skullet aflevere bonuspoint til den statslige turistorganisation. Tidligere fik de dem selv, også direktøren, selv om statslige VisitDenmark betalte.

VisitDenmark blev først fra 1. januar i år underlagt Statens rejsepolitik. Det betyder, at bonuspoint fra f.eks. flyrejser og hotelophold nu tilhører VisitDenmark, der betaler for de ansattes tjenesterejser.

Inden da kunne ansatte i f.eks. VisitDenmark selv gøre privat brug af bonuspoint, selv om VisitDenmark betalte.

Den mulighed har også VisitDenmarks adm. direktør, Jan Olsen, benyttet, skrev avisen Metroxpress i går.

Men Jan Olsen har fulgt retningslinjerne, siger VisitDenmarks kommunikationschef, Mikkel Thrane, til standby.dk: ”Siden 1. januar 2015 har VisitDenmark fulgt statens rejseregler, så bonuspoint optjent ved tjenesterejser tilfalder VisitDenmark. Denne ændring er de ansatte informeret om.

Frem til 31.12-2014 kunne bonuspoint anvendes privat, da VisitDenmark ikke er omfattet af statens ansættelsesvilkår og dermed ikke af statens rejseregler. Ændringen er sket efter drøftelse med Erhvervs- og Vækstministeriet om rejsepolitik.”

Mikkel Thrane: tilføjer: ”Visit Denmark har ikke indberetningspligt til Skat på bonuspoint. Det er en privat sag, hvorvidt der er betalt skat af bonuspoint.”

Ifølge Metroxpress, der har fået aktindsigt i VisitDenmarks rejseregnskaber, har Jan Olsen fra han tiltrådte i starten af 2011 til ændringen om bonuspoint kom fra starten af i år, optjent bonuspoint til værdi af over 100.000 kr. for rejser betalt af VisitDenmark.

Avisen skriver, at mellem 2011 til 2014 havde Jan Olsen tjenesterejser for VisitDenmark for 1,1 mio. kr., hovedsageligt business class hos SAS. F.eks. var Jan Olsen sidste år fire gange i New York på business class til ca. 25.000 kr. per rejse.

Siden Jan Olsen tiltrådte som VisitDenmark-direktør i 2011 har han i snit rejst for over 25.000 kr. om måneden – beløbet omfatter flybilletter, hoteller og restaurantregninger.

Forleden sagde VisitDenmarks afgående bestyrelsesformand, Jens Wittrup Willumsen, til standby.dk om Jan Olsens rejser: ”Jeg er forundret over, at dette er blevet en sag. VisitDenmark har netop haft årsafslutning og hvert år beder vi revisionen oplyse, hvis VisitDenmark ikke følger gældende regler for rejser. Der har ikke været anmærkninger. Men efter medie-omtalen af Jan Olsens rejser, har jeg bedt direktionen om en redegørelse for omfanget. Herunder hvilke regler, vi måtte have overtrådt.”

Fra årsskiftet bliver Bella Center-koncernens adm. direktør, Allan Agerholm, ny bestyrelsesformand for VisitDenmark.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz