Et af de mange hoteller i Cumulus-kæden, som Scandic har overtaget i Finland, er Cumulus City Hakaniemi Helsinki i den finske hovedstad, hotellet er nu omdøbt til Scandic Hakaniemi. Foto: Scandic Hotels.

Scandic er nu Finlands største hoteloperatør

Scandic har gennemført overtagelsen af 34 finske Cumulus-hoteller. Scandic har betalt over 800 millioner kroner for de nye hoteller.

I alt havde finske Restels hotelvirksomhed 43 hoteller i Finland med 7.600 værelser, hvoraf de 34 hoteller nu er overdraget til Scandic Hotels. Dermed kan Scandic prale af at være største hotelkæde målt i antal værelser i Danmark, Norge, Sverige og nu også Finland.

34 af de 43 finske Restels-hoteller havde før varemærket Cumulus, der nu er omdøbt til Scandic, oplyser Scandic, der har betalt over 800 millioner kroner for opkøbet af Restels hotelvirksomhed. Nu er de 34 hoteller overført til Scandics varemærker – der mangler dermed syv, mens to skal sælges.

Cumulus-hotellerne er blevet omdøbt til Scandic, men navnene på hotellerne i Intercontinental Hotels Group, som er en del af opkøbet, bevares. Navnene på de hoteller i Finland, der drives under varemærkerne Holiday Inn, Crowne Plaza og Indigo, der indgår i Intercontinental Hotels Group, ændres derfor ikke.

I alt har Scandic over 51.000 hotelværelser og 280 hoteller på 130 destinationer og byer i primært Sverige, Norge, Danmark og Finland.

God vækst hos Scandic
I første halvår af i år havde hele Scandic Hotels-koncernen en omsætning på 4,7 milliarder svenske kroner – en stigning på 26 procent sammenlignet med første halvår af 2017. Væksten skyldes blandt andet at Scandic konstant vokser med flere hoteller og dermed flere udbudte hotelværelser.

I årets første seks måneder har Scandic udover overtagelsen af de finske hoteller, åbnet nye hoteller som Scandic Helsinki Airport, Scandic Lilleström ved Oslo og i Tyskland det nye Scandic Museumsufer i Frankfurt.

Et af de kommende nye Scandic-hoteller åbner i september i København, Scandic Kødbyen får 370 værelser. I alt er Scandic-koncernen på vej med 5.500 værelser de kommende år, hvilket svarer til over ti procent af hotelkædens nuværende antal værelser.

I sin skriftlige beretning i forbindelse med halvårsregnskabet, skriver norske Even Frydenberg, der sidste år afløste danske Frank Fiskers som koncernchef for Scandic Hotels, at hotelkæden har gode forventninger for resten af året.

Relaterede artikler:

8.500 nye hotelværelser på vej til København

Nyt hotel ved Københavns Lufthavn

Dansker stopper som chef i Nordens største hotelkæde