Vueling åbner direkte rute fra København til Alicante

vueling Airbus A320FLYSELSKABER: Fra 18. juni kan danskere komme nemmere til spanske Alicante, når Vueling åbner direkte rute fra København med tre ugentlige afgange.

Med den nye rute har Vueling sat 230.000 billetter til salg mellem Danmark og Spanien, der også tæller direkte ruter til Malaga og Barcelona og en genåbning af den direkte rute mellem Aalborg og Barcelona.

Nu får det spanske flyselskab Vueling endnu destination på sit omfattende rutenetværk. Fra 18. juni flyver selskabet direkte mellem Københavns og spanske Alicante. Den nye rute består af tre ugentlige afgange henholdsvis tirsdag, fredag og lørdag.

Ud over ruten til Alicante har Vueling direkte ruter mellem København og Barcelona med over 145.000 billetter på to daglige afgange, og mellem København og Malaga med 43.200 billetter på fire ugentlige afgange. Vueling har desuden genoptaget sin direkte rute mellem Aalborg og Barcelona med 21.600 billetter fordelt på to ugentlige afgange.

Fra Barcelona har Vueling-passagerer adgang til over 40 destinationer i Europa og Nordafrika.

Med en flåde på 70 A320-fly er Vueling det førende flyselskab i Barcelona-El Prat-lufthavnen, hvorfra det denne sommer vil have direkte ruter til 100 destinationer. Fra Danmark flyver Vueling direkte mellem København-Barcelona, København-Malaga, København-Alicante, København-Firenze og Aalborg-Barcelona.

”Vi bryder reglerne for lavprisselskaber med bl.a. at indføre business class. Hver femte af vores passagerer er i dag i transfer – og ved flyaflysninger giver vi hotel og bespisning,” siger Vuelings koncernchef.

”Vueling har succes med 9 ud 10 ruter. Vi har også kurs mod Billund, men har endnu ingen konkrete planer. Rejsebureauerne sælger ca. halvdelen af vores fly, og Vueling har allerede flere fly i Barcelona, end Spanair havde før sit krak sidste år,” sagde Vuelings koncernchef, Alex Cruz, på et pressemøde til standby.dk

Vueling udvider til sommer sit rutenetværk med den eneste direkte flyvning fra København til Firenze, en ny direkte rute fra København til Alicante, samt fra Aalborg til Barcelona. Vueling får hermed over 270.000 sæder fra de to danske lufthavne, 100.000 flere end i 2012. Udvidelsen er del af en nordisk ekspansion, hvor Vueling også lancerer nye ruter i Norge, Finland, Sverige og Island.

Vueling udvider sin tilstedeværelse i Danmark med 71 pct. flere billetter i den kommende sommersæson. Den største vækst bliver på ruterne fra København, hvor 86 pct. flere billetter vil være til salg. I alt 248.000.

Ud over de direkte ruter fra København til Barcelona og Malaga, der har eksisteret siden 2012, starter Vueling nu to ruter fra Alicante og italienske Firenze.

Vueling øger med 55.000 pladser i Norge (430 procent flere end i 2012) grundet to nye ruter fra Barcelona til Oslo og Bergen. Derudover vil der være næsten 8.000 flere pladser på Stavanger-Barcelona end i 2012.

Sverige får også forøgelse med åbningen af en Göteborg-Barcelona-rute med 32.000 flysæder. Dette lagt sammen med forøgelsen på ruten Stockholm-Barcelona, betyder en total vækst på 30 procent i Sverige.

Vueling har 70 A320 fly og er største flyselskab fra El -Barcelona.