Gode flyveråd til sommerferien

”Generelt er det en god ide, at man planlægger sin ferie og dermed sin flyrejse i god tid, så man undgår rejsefeber eller det vi kalder ”Airport-stress”. En rolig start er ofte en god start på ferien,” siger Steffen Lyduch, der her giver en række gode råd til flyveturen:

– Husk at udligne trykket i mellemørerne under start og landing. Det gør man ved at holde for næsen og puste ud, medens munden er lukket. Trykudligningen er særlig vigtig, hvis du er forkølet. Brug eventuelt en næsespray, hvis du er forkølet. Det er vigtigt, at der er fri passage i svælget.


– Lav hyppige bevægelser i benene, gerne hvert femte minut. Skift hyppigt siddestilling og gå eventuelt lidt rundt. Det minimerer risikoen for træthed og blodprop i benene. Brug eventuelt støttestrømper. De kan anbefales til alle, men det er især en god ide for gravide passagerer, passagerer med åreknuder, passagerer med hjerte- kredsløbssygdomme og blodsygdomme samt passagerer der rejser ofte.

– Undgå at drikke for meget kaffe, te og alkohol, da det er vanddrivende. Undgå dehydrering ved at drikke rigeligt med vand. Har du en kronisk sygdom bør du kontakte flyselskabernes lægelige afdelinger i god tid inden flyvningen.

– Mange forældre har oplevet et grædende barn med øresmerter under start og landing. Børn kan have svært ved at trykudligne. Derfor anbefaler Steffen Lyduch en særlig ballon- Otovent – med et specielt mundstykke, der kan købes på apoteket.

”Ballonen sættes for næsen og pustes op. Den er specielt velegnet til mindre børn. Man kan så øve sig derhjemme med børnene, inden man skal op at flyve”, foreslår Steffen Lyduch.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.