Køb toldfrit efter ankomst

Flysikkerheden forbedres væsentligt ved køb efter ankomst, fordi spiritus er en brandbar væske, som kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger, siger lufthavnschef i Esbjerg, Peter Bay. Et fly til 200 passagerne medbringer sammenlagt et ton gods i form af spiritusflasker, som passagerne har købt inden afgang, oplyser han, og foreslår, at udleveringen af varer fra det toldfrie salg sker ved ankomsten, istedet for som nu ved afgang.

”Mange problemer vil egentlig være løst, og det betyder ikke så meget om salget foregår inden afgang eller efter ankomst. Men sikkert er det at sikkerheden i flyene forbedres og flyene skal ikke have så meget last med. Dermed løses der også nogle vægtproblemer,” siger Peter Bay, chef for Esbjerg Lufthavn.

Han siger at passagerne har den nødvendige dokumentation i form af en del af boardingkortet. Dertil kommer, at der ikke skal den helt store omstilling til. Dog skal der laves om på toldvæsenets regler for at få forslaget igennem.
Norge har allerede toldfrit salg ved ankomst, og Sverige har lige søgt myndighederne om det.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.