Ny Englandsfærge forsinket

DFDS Seaways har, som Take Off skrev i sidste uge, udskudt ombytningen af det kombinerede fragtskib og passagerfærge på Esbjerg-Harwich med et større skib i tre måneder.Det skyldes, skriver JydskeVestkysten, at det er nødvendigt at ombygge det nye skib til ruten for at give mere komfort og plads til passagererne. Og denne ombygning trækker ud på det polske værft.
Derfor må det noget mindre Dana Gloria, der blev indsat tidligere på året, fortsætte sejladsen frem til 15. juni, når skiftet sker til det nye og ombyggede skib, oplyser ordførende direktør, Ole Frie, DFDS Seaways.
Den nuværende Englandsfærge, Dana Gloria, og det kommende, endnu unavngivne skib, er som udgangspunkt identisk i størrelse. Men det nye forsinkede skib skal gennem en gigantisk ombygning til 135 millioner kroner, der betyder plads til 600 passagerer mod de nuværende 150 på Dana Gloria. Der bliver 196 kahytter, heraf 18 førsteklasses.Det nybyggede skib er et ro/pax, der kan kombinere passagersejlads med meget stor mængder gods.
Når Dana Gloria afløses af sit søsterskib overføres Dana Gloria til DFDS’ datterselskab i Litauen, hvor det skal sejle på Østersøen.Forgængeren på Esbjerg-ruten, Dana Anglia, blev tidligere i år fjernet fra ruten for under navnet “Duke of Scandinavia” at betjene den nye rute mellem København, Trelleborg og Gdynia i Polen. Ruten åbnede i oktober.

Skrevet af