Der er ikke megen trængsel og alarm i nogle af juledagene i Københavns Lufthavn. Foto: Jasper Carlberg for Københavns Lufthavn.

1. juledag er årets mindste rejsedag i CPH

I snit rejser omkring 80.000 dagligt gennem Københavns Lufthavn. Men ikke i juledagene. 24-25. december er med under 30.000 passagerer årets mindste rejsedage i Københavns Lufthavn.

Ugen omkring jul er årets mindst travle i Københavns Lufthavn – og allermindst den 24. og 25. december, hvor der forventes henholdsvis 31.700 og 24.300 rejsende. På de travleste rejsedage i sommeren er der over 110.000 passagerer, og på en gennemsnitsdag flere end 80.000.

“Der er god plads i terminalerne i juledagene, masser af hygge i lufthavnen og man kan få følelsen af at være lidt speciel, når man rejser i dagene omkring juleaften,” siger kommunikationsdirektør Peter Goll fra Københavns Lufthavn.

Årets sidste store rejsedag er på fredag, den 21. december, hvor der forventes omkring 88.000 passagerer.

Lufthavnen har udarbejdet denne Top 5 over de mest populære interkontinentale destinationer i juleferien: Thailand, Dubai, Doha (Qatar), New York og Singapore.

Der er dog fortsat flest, der rejser indenfor Europa. De fem mest populære europæiske destinationer i juleferien 2017 var London, Oslo, Amsterdam, Paris og Stockholm.

Ændringer på indenrigsruter
På de seks indenrigsruter i Danmark ser lufthavnen i juletiden et andet rejsemønster end til hverdag. Hvor der på en normal uge er lige mange rejsende i begge retninger, så er der i dagene op til jul klart flere, der flyver fra København til Jylland og Bornholm end omvendt:

“Når julen står for døren, så ændres rejsemønstret på indenrigsruterne. I en “normal” uge er der lige så mange, der rejser fra København til Jylland og Bornholm som den anden vej. Men i dagene op til jul ændres mønstret, så letter 57 procent af de rejsende fra København mod Jylland/Bornholm,” siger Peter Goll og fortsætter:

“I dagene efter juleaftensdag ændres billedet igen, og her fylder rejsende fra Jylland og Bornholm 63 procent.”

Relaterede artikler:

Fordobling af hotelværelser i Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn klar til ny langrute

Udenlandske turister bruger flere penge i Danmark