Nye krydstogtskibe kun for voksne

CRUISE: Nogle vil mene, det er en befrielse, og blandt dem åbenbart Sir Richard Branson, mens andre rederier satser på familien. Bransons nye krydstogtprodukt får navnet Virgin Voyages.

Så er de børnefrie krydstogter på vej. Virgin Group har bestilt og igangsat på Fincantieri-værftet i Italien tre Virgin Voyages-skibe, hvor passagererne skal være mindst 18 år. Det første skib leveres i 2020, beregnet til 2.800 voksne passagerer. De to næste følger i 2021 og 2022.

Hvorfor Richard Branson har valgt denne løsning for krydstogter vides ikke. Måske har han været med Costa Cruise eller MSC, når støjen var værst. Han kunne også have valgt en opdeling fra megaskibene, hvor der satses på familien, mens parterne holdes mere eller mindre adskilte med store fantasifulde børneafdelinger.

Der er næppe tvivl om, at de mest populære skibe i dag bygges med henblik på børn og unge. Det grå guld har længe nok domineret og givet krydstogterne et lidt støvet image for dem, der aldrig har været om bord.

Der er betydelig forskel på, hvordan rederierne er i stand til at styre ungerne, men skal være forsigtige. Amerikanske forældre er ikke just dem, der har bedst styr på deres børn, og de er sårbare for kritik. Sagt efter mange oplevelser.

Virgins skibe vil blive indrettet med aktivitetscentre, restauranter og underholdning udelukkende henvendt til et voksent publikum.

Ved præsentationen af planen på værftet i Genova sagde Sir Richard, at det bliver havenes reneste og mest miljørige skibe med minimalt CO 2- udslip.

 Relaterede artikler:

Marriott til søs med krydstogter

Krydstogtsforøgelse i Københavns Havn

Flere krydstogtskibe på vej