Nu rammer momsen også dubai. Arkivfoto.

Dubai indfører moms

Indbyggerne i De forenede arabiske Emirater, UAE, skal skal for fremtiden betale moms, ligesom i de fleste andre lande.

Dubai og de øvrige emirater er kendt for deres udprægede skattefrihed, men siden årsskiftet bliver der ligesom i Danmark og et flertal af verdens lande, også lagt moms på varer og tjenesteydelser i de ellers så olierige lande, skriver business.dk.

Mens danskerne efterhånden har vænnet sig til momstakster på 25 procent, så slipper de – i hvert fald til at begynde med – med fem procent i moms i Dubai og de øvrige seks emirater.

Regeringen har måttet forklare befolkningen, hvad moms er for noget. Det sker på skattemyndighedernes hjemmeside, hvor det forklares, at det ikke er noget, emiraterne har fundet på, men at der desuden er 180 lande, hvor moms for længst er indført.

Prisfald på Olie
Begrundelsen for at tage momsen på programmet er ifølge hjemmesiden, at der har været et prisfald på olien, hvilket har ramt hårdt i landene omkring Den persiske Golf, som nu er enedes om at tage momsen i anvendelse. Det gælder for eksempel også for Saudi Arabien.

Skattemyndighederne gør opmærksom på, at alle de goder, som indbyggerne i øjeblikket nyder i form af undervisning, sundhed, gode veje, parker og renovation betales af staten, og at momsen er med til at sikre, at der også i fremtiden vil være et højt niveau.

Relaterede artikler

Årets største nyheder i Dubai

Dubai vil være først med flyvende taxier

Boardingkort som rabatkort i Dubai