30% lønnedgang for JAL-piloter

En 30% lønreduktion for selskabets piloter vil bringe deres årsløn ned på gennemsnitligt 137.000 US dollar om året, hvilket svarer til knap 790.000 kroner, hvilket er godt 50.000 kroner mindre end pilotlønnen i det konkurrerende japanske flyselskab All Nippon Airways.

 

Formålet er at vise selskabets långivere, at de ansatte er villige til at gå ned i løn samtidig med, at man accepterer nedlæggelse af 16.000 stillinger i selskabet. JAL opfordrer samtidig kabinepersonalet til at acceptere en lønnedgang på 25%, mens jordpersonalet må forvente en reduktion på 20%.

 

De berørte fagforeninger har indikeret, at man ikke har noget valg, hvis man ønsker flyselskabet igen skal komme på fode.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.