Lone Alstrup er gennem årene blevet en legende hos Spies – nu fejrer hun 40-års jubilæum hos Danmarks største rejsebureau. Foto: Spies.

40-års jubilæum: Skulle kun have været guide i ét år

”Man skal være ydmyg over for, hvor mange penge, gæsterne har til deres rejse,” siger 40-års jubilar hos Spies, Lone Alstrup. Spies’ direktør: ”Lone er virkelig en ambassadør for vores værdier.”

Egentlig startede Lone Alstrup som 20-årig på guideskolen hos daværende Tjæreborg Rejser i marts 1984 – det var samme år, Simon Spies døde.

Men Danmarks dengang to største charterarrangører, Tjæreborg og Spies, blev først forenet i 1989, da Spies Rejser købte Tjæreborg – og i 2009 udfases varemærket Tjæreborg på det danske marked; ”Tjäreborg” findes stadig i Nordic Leisure Travel Group, Spies’ moderselskab, hvor det er den finske rejsearrangør.

Ancienniteten fra Tjæreborg-årene fik Lone Alstrup, der stammer fra og stadig bor i Søborg ved København, overført, da Spies overtog Tjæreborg – derfor kan hun officielt torsdag i denne uge fejre 40-årsjubilæum i det nuværende Spies. Det markeres ved en intern reception.

Til Standby.dk siger Lone Alstrup: ”Det var egentlig min mening kun at have et år som guide, og så hjem til Danmark og i gang med studierne.”

Men skæbnen ville det anderledes; det ene rejselederjob afløste det andet: siden fulgte salgsafdelingen i først Tjæreborg, så i Spies, hvor hun har titel af supervisor.

Verden rundt
Lone Alstrup startede som Tjæreborg-guide på Mallorca, hvortil hun flere gange vendte tilbage.

Men hun var gennem anden halvdel af 1980’erne også rejseleder for Tjæreborg på Sri Lanka, Seychellerne, Salou (syd for Barcelona), Costa del Sol, Miami, Algarve (sydkysten af Portugal), rundrejser i Asien og Mexico, Malaysia, Calella (nord for Barcelona), Filippinerne, Gardasøen og Kos.

”Det var fedt at være ude – men da jeg kom hjem fra Kos i 1995, var det min mening at sige op. Men jeg blev tilbudt at komme i Spies’ salgsafdeling i Nyropsgade i København,” siger Lone Alstrup og fortsætter:

”Det var før internettet, så vi solgte tusindvis af rejser via telefonen og i butikken, og jeg blev ansvarlig og supervisor for et salgsteam,” siger Lone Alstrup, der som sådan har samme titel i dag, hvor hun sidder i Spies’ salgsafdeling i Ørestad. Blandt hendes mange opgaver hos Spies er at hjælpe øvrige nordiske rejserådgivere hos Nordic Leisure Travel Group med support, hvilket ofte sker via chatten.

Underviser Spies’ nye rejserådgivere
Men hun har også en anden stor opgave: undervisning af nye rejserådgivere hos Spies. Omkring 90 procent af Spies’ rejser sælges i dag online – men når Spies, Danmarks største rejsearrangør, sælger over 250.000 rejser om året i år, så taler rejserådgiverne i Spies stadig i telefonen med mange tusinde gæster.

”Undervisning af nye kolleger er rigtig sjovt. Jeg lærer de nye rejserådgivere om vores destinationer og salgssystemer samt om, hvordan vi taler med vores gæster. På dét område har vi en såkaldt dialog-strategi, hvor vi spørger til gæsternes ønsker, om de vil bo tæt på stranden, om de skal have all-inclusive eller om de ønsker at gå ud at spise og vi hjælper gæsterne med individuelle spørgsmål,” siger Lone Alstrup.

Og til spørgsmålet om, hvorfor det er så interessant at arbejde for Spies, at det nu er blevet til 40-årsjubilæet, siger hun: ”Det er det med at få en rejsedrøm til at gå i opfyldelse for vores gæster; hvad enten de har et rejsebudget på 5.000 kroner, 25.000, 100.000 eller noget andet.

Man skal være ydmyg over for, hvor mange penge, gæsterne har til deres rejse og så prøve at finde den rigtige rejse til dem,” siger Lone Alstrup.

Møde med gæsterne
”Jeg elsker selv at rejse, siger 40-årsjubilaren – en af de meget få Spies-destinationer, Lone Alstrup stadig mangler, bliver der sat X ud for til juni, når turen går til Cypern. Ellers nævner hun Mallorca, græske Skiathos og øgruppen Kap Verde i Atlanterhavet som nogle af sine egne rejsefavoritter.

Og gennem årene har Lone Alstrup mødt mange af sine gæster – naturligvis på destinationerne i guidetiden, men også når hun har været en del af Spies-teamet på rejsemessen Ferie for Alle i Messecenter Herning, hvor Spies i årevis har haft en af messens største stande.

40 år hos Tjæreborg-Spies, 60 år ifølge dåbsattesten, men til spørgsmålet om hun er begyndt at tænke på at stoppe, er svaret klart: ”Nej for dælen; jeg skal da stadig ud og rejse og lave rejser til vores gæster,” siger hun og tilføjer:

”Det er ikke to ens dage på jobbet, der er ikke to samtaler med gæster der er ens. Det er jo altid en ny person, man taler med. Derfor er det vigtigt, når man tager telefonen, at man både mentalt og fysisk ranker ryggen, er glad i stemmen så gæsten kan høre ens smil i telefonen.”

Ros fra Spies’ administrerende direktør
Til Standby.dk siger Jan Vendelbo, Spies’ administrerende direktør, i forbindelse med Lone Alstrups 40-års jubilæum:

”Lone er med sin lange erfaring rygraden i vores customer center. Og mange af Spies’ nye unge talenter er blevet oplært af Lone. Det føles utrolig trygt at have Lone hos os; hun er fuldt engageret og entusiastisk, hun er virkelig en ambassadør for Spies’ kultur og værdier.”

 

Relaterede artikler:

Spies skal flytte

Spies får hotelnyhed fra sommersæsonen

Spies-kollegerne fejrede Jan Vendelbo