Seadream Yacht Club er blandt rederierne som i år får nye ultraluksus krydstogtskibe. Pressefoto.

40 nye luksuskrydstogtskibe på vej

De kommende år fordobles markedet for luksuskrydstogter – over 40 nye skibe leveres fra i år og frem til 2027. Blandt andet får Seadream Yacht Club endelig et nyt skib.

Rederier har netop nu bestillinger på over 40 nye krydstogtskibe indenfor luksus-segmentet – det vil fordoble antal skibe på området de kommende år.

Skibene leveres fra i år og frem til 2027, viser 2019-udgaven af Luxury Market Report fra Cruise Industry News.

Nybygningerne omfatter blandt andet Hapag-Lloyds tre kommende ultra-luksus til de såkaldte ekspeditions-krydstogter til nye skibe fra rederier som Silversea Cruises, Seabourn og Regent, der yderligere vil udvide denne del af markedet, hedder det i rapporten.

Et af rederierne der er på vej med nye skibe indenfor ultraluksus området er Seadream, hvis produkt af nogle eksperter i branchen regnes som værende markedsledende med den bedste mad og service på ultraluksus-området.

Seadream Cruise Line forventer i 2021 at være klar med skibet SeaDream Innovation, der får plads til 220 passagerer.

Det bliver rederiets første nybyggede skib, da Seadream købte sine to nuværende skibe fra Sea Goddess i 2001 – skibene er bygget tilbage i 1984 og 1985. De er blevet meget renoveret, men er stadig omkring 35 år gamle.

Flere nye skibe i år
Allerede i år leveres de første nye luksuskrydstogtskibe i opgørelsen fra Cruise Industry News.

Viking Jupiter fra rederiet Viking Ocean kommer på markedet i år med plads til 930 passagerer. Det gør også Hapag-Lloyds to nye skib, Hanseatic Nature og Hanseatic Inspiration, der begge kan tage 230 rejsende.

Andre nye luksuskrydstogtskibe, der kommer i år, er skibet Eclipse fra rederiet Scenic med plads til 228 passagerer. Rederiet Ponant er klar med to nye skibe, Le Bougainville og Le Dumont-d’Urville, der begge tager 184 rejsende.

2020: Ritz-Carlton får krydstogtskib
Varemærket Ritz-Carlton er mest kendt indenfor hotelverden, men i 2020 har Ritz-Carlton premiere indenfor luksussegmentet i krydstogtbranchen. Skibet med plads til 298 passagerer er endnu ikke navngivet.

Også næste år kommer rederiet Regent med sit nye skib, Splendor, der kan rumme 750 passagerer. Ponant er klar med endnu et nyt skib i 2020, denne gang Le Bellot med kapacitet til 184 gæster og rederiet Lindblad introducerer også i 2020 skibet National Geographic Endurance, som kan tage 126 passagerer.

Ligeledes næste år kommer der nye skibe indenfor ultraluksus fra kendte rederier som Silversea, der er klar med skibet Silver Origin, der blot tager 100 gæster, og det større Silver Moon med plads til 596 rejsende.

Hele listen over de kommende nye luksuskrydstogtskibe frem mod 2027 kan ses på Cruise Industry News’ hjemmeside.

Relaterede artikler:

Krydstogtrederi får sælger til minoritetsgrupper

”De aner ikke, hvad de går glip af”

Københavns Havn klar til ny krydstogrekord