Lisa Blake skal som Business Development Manager, Affinity & Diversity Group Sales, sælge grupperejser til minoritetsgrupper for det store amerikanske krydstogtrederi Holland America Line. Pressefoto.

Krydstogtrederi får sælger til minoritetsgrupper

Der er et potentiale for salg af grupperejser til minoritetsgrupper med særlig etnisk baggrund, seksuel orientering eller for eksempel handicappede, mener Holland America Line.

Derfor har Holland America Line, HAL, det store amerikanske krydstogtrederi netop ansat en ansvarlig som skal sælge krydstogter til en række grupper, der ikke umiddelbart popper op når der tænkes i salg af grupperejser.

Til det formål har HAL, der er en del af verdens største krydstogtkoncern, amerikanske Carnival, ansat Lisa Blake, der har 20 års erfaring indenfor hotel- og rejsebranchen. Hun får hos HAL titel af: Business Development Manager, Affinity & Diversity Group Sales.

Hun skal øge salget af grupperejser ved blandt andet at arbejde med rådgivnings- og støttegrupper der repræsenterer en række større og mindre såkaldte minoritetsgrupper. Disse kan være handicappede eller bevægelses-udfordrede, det kan dreje sig om en række etniske grupper eller grupper som rejser sammen på grund af deres seksuelle orientering, herunder hele LGBTQ-segmentet.

Kun fantasien sætter grænser for, hvilke ”ydrekantsgrupper” der på denne måde kan sælges – i dette tilfælde – krydstogter til.

Ligeledes skal Lisa Blake forstærke HAL’s samarbejde med rejsebureauer, der allerede har speciale i at arrangere rejser for minoritetsgrupper, oplyser krydstogtrederiet.

”Der er et uopdyrket marked, i hvert fald et marked uden stor fokus, for salg af grupperejser til minoritetsgrupper; og eftersom vi udvider vores salgsafdeling for at identificere grupper, vi hidtil ikke har haft stor fokus på, er vi glade for vores nye sælger der kan styrke os i salget overfor dette kunde-segment,” siger Eva Jenner, salgsdirektør hos Holland America Line.

Øget fokus på Europa
Holland America Line har i øvrigt præsenteret rederiets program for sommeren 2020, hvor HAL øger fokus på Europa – herunder Skandinavien og København.

Fra marts til starten af november næste år sejler seks af rederiets skibe i 2020 en række krydstogter i primært Middelhavet, men også omkring de britiske øer

De nordiske krydstogter starter og slutter i Københavns Havn, men rederiet har også europæiske ruter med start i Amsterdam og Rotterdam, Civitavecchia (Roms havneby), Venedig og Barcelona.

Tre af de seks HAL-skibe i Europa næste år, blandt andet Nieuw Statendam, sejler mellem april og september i Nordeuropa med krydstogter til blandt andet de norske fjorde eller Østersøen – via Københavns Havn.

Totalt har Holland America Line foreløbig 15 krydstogtskibe, der gennem året har over 500 krydstogter, hvor de besøger mere end 400 havne i 98 lande og territorier verden over. Rederiets nyeste skib er Nieuw Statendam, der kom til i december sidste år, og som har plads til 2.650 passagerer. Skibet har i øvrigt en af USA’s største personligheder, TV-stjernen og filantropen Oprah Winfrey, som gudmor.

Relaterede artikler:

Rejsebureauer skal passe på krydstogternes faldgruber

På krydstogt med Oprah Winfrey

Københavns krydstogtdirektør går i land