Fra grand openingen torsdag på Herman K, fra venstre administrerende direktør for Brøchner Hotels, Karim Nielsen, hotelmanager på det nye 5-stjernede hotel, Lise Egenius, samt Karina Sennenwald, der står i spidsen for kædens Hotel Danmark. Foto: Henrik Baumgarten.

400 til grand opening for nyt 5-stjernet hotel

Det har kostet 125 millioner kroner at omdanne bygningen til, hvad der nu huser Københavns nyeste 5-stjernede hotel med blot 31 værelser og suiter.

Herman K-hotellet ved Strøget og overfor Magasin er nyeste og mindste medlem i den københavnske kæde af boutiquehoteller Brøchner Hotels. Hotellet, der ligger i en tidligere transformatorstation, har allerede siden åbningen i juni haft en gennemsnitlig belægning på 75 procent.

Torsdag havde Brøchner Hotels 400 forretningsforbindelser, herunder rejsebranchen, og venner af kæden til grand opening  af Herman K. Bygningen er ejet af Dansk Ejendoms Management og Kähler-indehaveren Frantz Longhi, og hotellet er opkaldt efter Herman Kähler.

”Kähler har brugt 125 millioner kroner på at omdanne transformatorstationen til hotelbygning; Brøchner Hotels, der driver hotellet, har brugt små fire millioner kroner på noget af indmaden,” sagde administrerende direktør for Brøchner Hotels, Karim Nielsen, torsdag til STANDBY.dk i forbindelse med sammenkomsten i det fem etagers høje hotel, der nu er arbejdsplads for 25 med Lise Egenius i spidsen som hotelmanager.

Herman K består af 27 værelser og fire suiter, den billigste pris er omkring 2.800 kroner, mens den største suite går for 15.000 kroner.

Konkurrenterne i København er ifølge Karim Nielsen andre high end-hoteller som Hotel d’Angleterre, Nobis, der åbnede tidligere i år, Sanders – åbnet sidste år og ejet af den tidligere balletstjerne Alexander Kølpin, Radisson Royal og Tivolis Nimb Hotel.

Hovedparten af gæsterne hos Herman K er fra udlandet. ”De fem største kundegrupper har indtil nu været amerikanere, briter, tyskere, brasilianere og fra De Forenede Arabiske Emirater,” siger hotelmanager Lise Egenius.

”Herman K er også en profilering og en showcase for at vise, hvad vi kan hos Brøchner Hotels,” siger Karim Nielsen, der håber, at Herman K kan tiltrække omkring 15-20.000 gæster om året.

2 nye hoteller på vej
Mens Herman K er kædens mindste hotel med  31 værelser og suiter, åbner Brøchner Hotels sit største til januar, 4-stjernede Hotel Ottilia i Carlsberg-byen med 155 værelser. Og til september næste år er Brøchner Hotels klar med sin første ekspansion udenfor København. Det bliver et boutique-hostel i det centrale Aarhus med 120 værelser og i alt 520 senge fordelt på værelser med plads til fra to til otte gæster.

”Ellers har vi ingen planer om flere hoteller i øjeblikket. Nu skal vi se, hvordan det går i København de kommende år, hvor antallet af hotelværelser stiger med omkring 50 procent fra de nuværende over 21.000. Jeg tror der bliver hård konkurrence,” forudser Karim Nielsen.

Brøchner Hotels forventer i dette regnskabs år at omsætte for 210 millioner kroner på sine foreløbig fem hoteller med cirka 400 værelser og lande et overskud på over 25 millioner kroner.

Relaterede artikler:

To nye femstjernede hoteller i København

Direktørrokade på hotelkæde

Klar med Danmarks første kemikaliefrie hotel