Poolområdet ved Manon les Suites (Foto: Guldsmeden Hotels)

To nye femstjernede hoteller i København

København har fået to nye femstjernede hoteller, men kun det ene har fået den officielle klassificering via HORESTA og europæiske Hotelstars Union.

Den 1. juni kunne København føje endnu et hotel til den femstjernede kategori. Der er tale om Manon les Suites, der drives af Guldsmeden Hotels.

Dermed har København fire hoteller med fem stjerner fra den officielle klassificering fra europæiske Hotelstars Union, der i Danmark er repræsenteret ved arbejdsgiverforeningen HORESTA.

De tre nuværende femstjernede hoteller er Copenhagen Marriott Hotel og Radisson Collection Royal Hotel samt D´Angleterre, der endda har fået den særlige klassifikation med betegnelsen “Superior” efter de fem stjerner.

Det nye femstjernede hotel er ikke nyåbnet, idet dørene blev slået op for de første gæster i slutningen af april sidste år. Hotellet er beliggende i Gyldenløvsgade i det tidligere HK-hus og har 87 værelser og hotellejligheder.

”Stort tillykke til Guldsmeden Hotels og Manon les Suites med de fem stjerner. Det er et unikt kvalitetsstempel, som dokumenterer, at hotellet kan levere faciliteter fra øverste hylde til sine gæster”, siger Kirsten Munch Andersen, der er øverste ansvarlige i Danmark for den officielle, europæiske hotelklassifikation, Hotelstars Union.

Hos Guldsmeden Hotels, der samlet har 11 hoteller i Danmark, Norge, Tyskland, Frankrig samt på Island og Bali, er man glade for at have fået det særlige kvalitetsstempel.

”Vi er så stolte og glade og kan slet ikke vente med at storforkæle vores gæster. Manon les Suites er et fantastisk sted at være, og den perfekte ramme om den ekstra skønne oplevelse, som vi gerne vil dele ud af”, siger direktør i Guldsmeden Hotels, Sandra Plesner Weinert.

Fra transformerstation til hotel
Selvom København nu officielt råder over fire femstjernede hoteller, er der også andre hoteller i byen, der kan tilbyde faciliteter i samme kategori. Forskellen er blot, at de ikke har den officielle klassifikation via HORESTA og Hotelstars Union.

Et af disse hoteller er Hotel Herman K, der fredag den 1. juni slog dørene op for de første gæster. Hotellet ligger på Bremerholm  i København, hvor der tidligere lå en transformerstation.

Værelse på Hotel Herman K. (Foto: Brøchner Hotels)

Ligesom Manon les Suites er der tale om et femstjernet boutique hotel. Hotel Herman K har blot 31 værelser samt en restaurant i tre etager, og det drives af Brøchner Hotel, der i forvejen står bag fire andre boutique hoteller i København.

”Moderne hotelgæster fra ind- og udland efterspørger i stigende grad skræddersyede hoteloplevelser, hvor design, service og placering går op i en højere enhed. Med Hotel Herman K kan vi tilbyde netop dette i et miljø, hvor gæsterne samtidig kan føle sig hjemme,” siger Karim Nielsen, der er administrerende direktør i Brøchner Hotels.

I Hotel Herman K er der mange forskellige værelsestyper, lige fra de intime Tiny-værelser til den store penthouse-suite i to etager og med privat tagterasse. Gæsterne kan benytte sig af Brøchners velkendte all-inclusive minibar-koncept, hvor man uden beregning kan bestille udvalgte drinks og drikkevarer. Hotellets restaurant heder Roxie og drives af holdet bag Michelin-restauranten Kadeau.

 

Relaterede artikler:

Luksushotel får Michelin-restaurant som partner

Dansk hotelkæde øger igen

Dansk hotelkæde udvider

x

Læs Også

7’eren: ”Robotter kan aldrig erstatte den menneskelige kontakt”

7’eren med Katia Østergaard, administrerende direktør i Horesta, og spørgsmål om byggeplaner for hoteller i København, aircondition i varmen og om lav løn er årsag til mangel på arbejdskraft,

Lav vækst på danske hoteller bekymrer Horesta

I årets første halvår steg væksten i hotelovernatninger i hele Danmark kun 1,4 procent – alene i København åbner frem mod 2021 cirka 8.500 nye hotelværelser.

Hotel-concierger runder 100 medlemmer

Foreningen De Gyldne Nøgler for concierger på foreløbig 45 danske hoteller har nu over 100 medlemmer – for første gang også to i Jylland, endda fra samme hotel.

Hotelkæde klar med ny salgsdirektør

Karina Lauritzen er ny salgsdirektør i Danmark for norske Nordic Choice Hotels, der er på vej med luksushotel i det centrale København og stort hotel ved Københavns Lufthavn.

Hotel udvides til et af Københavns største

Københavns største hotelkæde vil bruge over 400 millioner kroner på at udvide sit næststørste hotel med yderligere 270 værelser. Dermed bliver det hovedstadens 3. største med 768 værelser.

Panik-alarmer mod seksuelle overfald på Miami-hoteller

Fra næste år skal de mange tusinde ansatte indenfor blandt andet housekeeping på hotellerne i Miami Beach have bærbare alarmer til hvis de overfaldes af gæster på hotelværelser.