Penthouse-suiten på Hotel Herman K i København, der åbner næste måned. Foto: Brøchner Hotels.

Klar med Danmarks første kemikaliefrie hotel

Næste måned åbner Brøchner Hotels sit første femstjernede hotel. Det får 31 værelser og suiter og bliver ifølge hotelkæden landets første, hvor der ikke bruges kemikalier i rengøringen.

Hotel Herman K – tæt på Kongens Nytorv – bliver det første hotel i Danmark uden brug af kemikalier til rengøringen, oplyser Brøchner Hotels. Kæden har foreløbig fire hoteller i København og yderligere tre på vej, to hoteller i København og et hostel i Aarhus.

Næste skud på stammen bliver femstjernede Hotel Herman K, som Brøchner Hotels åbner næste måned i en tidligere transformerstation på Bremerholmen og med Magasin som nabo. Boutique-hotellet bliver en design- og konceptmæssig oplevelse ud over det sædvanlige, lover den danske hotelkæde. Herman K får blandt andet en restaurant skabt i samarbejde med den to-stjernede københavnske Michelin-restaurant Kadeau.

Og som en nyhed bliver Herman K også speciel når det gælder rengøring. Der bruges ofte masser af skrappe rengøringsmidler for at sikre et rent hotelværelse, men de fleste rengøringsmidler indeholder sundhedsskadelige stoffer, der belaster miljøet, oplyser hotelkæden.

Derfor har Brøchner Hotels indgået aftale med den danske virksomhed ACT.Global om coating af værelserne på kædens nyeste hotel. Herman K’s værelser bliver behandlet med ACT CleanCoat, en usynlig og lugtfri coating der gør overflader selvdesinficerende, sikrer lavbakterielle indeklimaer og renere luft, lyder det.

I stedet for klassiske kemikalier, bruger systemet såkaldt ECA-vand til rengøringen – vand, der dannes ved elektrolyse af salt og vand. ECA er helt uskadelig og vil ikke udsætte gæster, personale eller miljøet for nogen belastning, oplyser hotelkæden.

Brøchner Hotels har testet CleanCoat på sit Hotel Astoria ved Hovedbanegården, hvor dele af hotellets interiør er det originale fra 1935.

Lavere bakterieniveau end på en operationsstue
”Bakterieniveauet bliver med CleanCoat lavere, end hvad der stilles krav til på en operationsstue. Før behandlingen på Hotel Astoria blev der målt 39 såkaldte RLU (Relative Light Unit, red) – efter behandlingen var tallet 1,7 RLU. Desuden er indeklimaet på værelserne forbedret og vandforbruget faldet,” siger Christian Lond, direktør for Brøchner Lab.

Brøchner Hotels har foreløbig i alt 369 værelser på fire boutiquehoteller i København – Hotel SP34, Hotel Danmark, Avenue Hotel Copenhagen og Hotel Astoria.

I januar næste år åbner kæden Hotel Ottilia i Carlsberg Byen som et 4+ stjernet boutiquehotel med 155 værelser, restaurant, spa, konferencefaciliteter og tagterrasse.

Ligeledes næste år rykker den københavnske hotelkæde for første gang ind i Aarhus. Det sker med åbningen af et boutique hostel med 560 senge fordelt på 120 værelser med plads til henholdsvis to, fire, seks og otte personer.

Relaterede artikler:

Chef-rokade i kendt hotelkæde

Luksushotel får Michelin-restaurant som partner

Hostelovernatning på boutiquehotel