Havnen i Rønne udvides, så den kan klare større krydstogtskibe. Foto: News Øresund.

45 procent flere krydstogter til Rønne

Den forventede vækst i antallet af krydstogtanløb i Rønne Havn på Bornholm i 2018 lyder på 45 procent.

Havnen i Rønne er i fuld gang med en udvidelse for at kunne leve op til det fortsat stigende antal krydstogtskibe, der kommer til øen. Udvidelsen betyder, at havnen fra 1. juni 2019 kan tage imod flere krydstogtskibe på op til 350 meter.

Rønne Havn er i fuld gang med at ruste lokalsamfundet på Østersøens Perle til det forventede større rykind af turister. Det sker gennem Cruise Bornholm Network. Nye estimerede tal viser en stigning i antal anløb på godt 45 procent i 2018 – en stigning der forventes at fortsætte.

“Da Rønne Havn A/S i midten af oktober 2017 offentliggjorde, at havnen starter første fase af fire udvidelser, satte vi turbo på det strategiske arbejde i Cruise Network Bornholm. Det betyder, at vi allerede nu er i dialog med de lokale kulturinstitutioner og virksomheder om infrastruktur og opkvalificering af guider,” siger Pernille Kofod Lydolph, der er administrerende direktør for Destination Bornholm.

Øget interesse hos rederierne
Ledelsen hos Rønne Havn er netop hjemvendt fra en krydstogtkonference arrangeret af Cruise Lines International Association (CLIA).. Her stod det klart, at der er øget interesse for krydstogt som rejseform og at Østersøområdet bestemt har fanget rederiernes interesse.

“Det er en stor fornøjelse, at rederierne har fået øjnene op for vores ø og de mange muligheder, vi har at byde på. Det faktum, at vi allerede i juni 2019 står klar til at modtage de store skibe på ca. 350 meter har bestemt været en øjenåbner for mange. Nu har vi det, der skal til, for at kunne give kunderne en god oplevelse på samtlige parametre,” siger Thomas Bendtsen.

‘World’s Best Island’
“Netværket har et fast og målrettet fokus på, at øge kapaciteten og kvaliteten på guide- og infrastrukturområdet. Der er ingen tvivl om, at Bornholm har gjort sig bemærket som en skøn feriedestination. Vi er for eksempel netop blevet nomineret af rejsemagasinet Travel & Leisure i kategorien ’Worlds Best Island’. En nominering, vi er meget stolte af,” slutter Pernille Kofod Lydolph.

Forventningerne til sommeren 2018 er 47 krydstogtskibe med estimeret 22.374 passagerer ombord, hvor der sidste år var 26 skibe med 12.441 passagerer.

Relaterede artikler:

Forventer ny succes for Folkemødet på Bornholm

Turister skaber markant værdi for Bornholm

Bornholm udvider havnen til krydstogttrafik

x

Læs Også

Norwegian Cruise Line bygger nyt

Med navnet Norwegian Encore, skal det kommende skib sejle i Caribien fra Miami når 2019-sæsonen starter.

De bedste krydstogtskibe 2018

Et førende britisk online magasin, har via læserkontakt kåret de bedste skibe forud for denne sæson, baseret på oplevelser i fjor. – Royal Caribbean (med Celebrity) - flåden er i spidsen med flest titler.

Royal Caribbean åbner kæmpekabine til familier

Royal Caribbean har planer om at indrette flere familiesuiter på sit næste skib i Oasis-klassen.

’Nu skal vi bare have guiderne med’

Direktør Jens Elers er en af dem, som i mange år har kæmpet for at få Bornholm på det internationale krydstogtprogram, og han glæder sig over den store fremgang.

Uregerlige passagerer smidt af krydstogtskib

Under et krydstogt udbrød der så megen tumult på skibet Carnival Legend, at det måtte i havn i Australien og overdrage ni passagerer fra samme familie til politiet.

DFDS jagter sejlende Michelin-stjerne

Gourmetrestauranten hos DFDS mellem København og Oslo opgraderer menukortet for at komme tættere på en mulig Michelin-stjerne. En tidligere stjernekok fra Noma skal hjælpe med projektet.