Flere rejser til normalpris

For tre år siden solgte MyTravel hver tredje billet med rabat. I dag sælges maksimalt 15 pct af billetterne med rabat. Det kan lade sig gøre, fordi selskabet udbyder færrer billetter.

Star Tour er også holdt op med at overproducere. Under ti pct. af billetterne sælges som restpladser med rabat. Det skyldes, siger salgschefen, Kjeld Gadegaard, fra MyTravel i JydskeVestkysten, at man gerne vil tjene penge, og det gør man ikke ved at forære billetter væk.

Salgsdirektør ved Star Tours Stig Elling, mener at danskerne også er blevet bedre til at booke i god tid, og det gør det nemmere at justere udbuddet med efterspørgslen.

Begge selskaber nævner, at det er billigere at bestille et ekstra fly ved overbooking, end det er at sælge ledige pladser til spotpris.

Derudover, mener de, at mange rejsebureauer i dag, er mere fokuserede på at drive en rentabel forretning, i stedet for tidligere, hvor det gjaldt om at have så mange rejsende som muligt.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.