Alitalia ønsker hurtig undersøgelse

EU-kommissionen påbegyndte onsdag en dybdeborende undersøgelse af det kriseramte italienske flyselskab Alitalia med henblik på at få klarlagt, hvorvidt der indgår ulovlig statsstøtte i den omstruktureringsplan, som skal redde selskabet. En så omfattende undersøgelse kan vare helt op til 18 måneder, men Alitalia ønsker en afklaring inden en planlagt kapitalforhøjelse på 1,2 mia. euro, som muligvis gennemføres i april eller maj. Kommissionen har antydet, at denne undersøgelse ikke vil tage så lang tid. ”Jeg vil have undersøgelsen foretaget hurtigt,” siger transportkommissær, Jacques Barrot. Kommissionens embedsmænd afviser dog, at lægge sig fast på nogen bestemt tidsfrist.
Kommissionen vil særligt undersøge den planlagte rekapitalisering. Ifølge EU-regler må et luftfartsselskab kun én gang reddes af staten, og da Alitalia i 1997 fik en statslig økonomisk saltvandsindsprøjtning, kan der ikke tillades egentlig statsstøtte til flyselskabet i omstruktureringsplanen. EU-kommissionen mistænker alligevel den italienske stat for skjult at pumpe penge i Alitalias kasse, blandt andet gennem det statslige holdingselskab, Finteca.
(Jyllands-Posten, 20/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.