Klik på fotoet for at se Alitalias nye uniformer i større format. Foto: Alitalia.

Alitalia skifter igen uniformer

Ved åbningen forleden af Milan Men’s Fashion Week præsenterede den italienske designer Alberta Ferretti de nye uniformer til Alitalia, der flyver videre i kontrolleret betalingsstandsning.

Alberta Ferretti har ifølge Alitalia skabt en tidløs og elegant ny uniform til det italienske Skyteams uniformerede personale på jorden og i luften. Uniformsjakker, bukser og nederdele er lavet af fin og let uld som huden kan ånde igennem; kvindernes jakker har blandt andet et smalt bælte med farverne fra det italienske flag. Overtøjet omfatter for eksempel regnfrakker med bomuldsfor og vandtæt nylon på ydersiden. Klik på billedet til denne historie for at se fotoet i stort format.

Klik på fotoet for at se Alitalias nye uniformer i større format. Foto: Alitalia.

De nye Alitalia-uniformer er blandt andet designet efter ønsker fra flyselskabets uniformspligtige personale og med hensyntagen til, at uniformerne både skal være praktiske og elegante.

”De nye uniformer skal vise kreativitet, elegance og italiensk kvalitet,” siger designer Alberta Ferretti.

I en svær økonomisk tid for flyselskabet forsøger Alitalia med sine nye uniformer at skabe positiv opmærksomhed omkring sit varemærke. Alitalia fik senest nye uniformer i 2016 – de var retro-inspirerede i forbindelse med Etihad Airways engagement i det skrantende flyselskab.

Alitalia i store økonomiske problemer
Etihad fra Abu Dhabi begyndte i 2014 at give Alitalia en tiltrængt økonomisk hånd. Men sidste forår – efter at have pumpet milliarder af kroner i Alitalia – trak Etihad stikket, da det var sværere end forventet at omstrukturere flyselskabet som Etihad stadig ejer 49 procent af. Da Etihad ligeledes sidste år stoppede støtten til Air Berlin gik det tyske flyselskab konkurs sidste efterår.

Med farvel til støtten fra Etihad landede Alitalia, der har behov for nye milliarder for at overleve, i endnu en finansiel krise, og den italienske regering har måttet række ud efter flyselskabet for at holde det i luften, hvor det i dag flyver i en kontrolleret betalingsstandsning. Det er sket med mindst 900 millioner euro. Hvorvidt det er ulovlig statsstøtte undersøges nu af EU.
I hvert fald har Alitalia siden maj sidste år været i en ”amministrazione straordinaria,” der svarer til USA’s Chapter 11 om konkursbeskyttelse.

En konkurskommissærer udpeget af den italienske regering prøver at finde en ny ejer til Alitalia. Lufthansa og Easyjet er blandt de flyselskaber der hver for sig har vist interesse for at overtage et omstruktureret Alitalia. Det betyder et Alitalia med færre ansatte end de nuværende cirka 13.000 og bedre styr på økonomien.

Sidste år havde Alitalia 21,3 millioner passagerer – i den nuværende sommersæson betjener flyselskabet 94 lufthavne verden over, heraf er de 26 italienske, med i snit 4.000 ugentlige flyvninger.

Officielt ejes Alitalia i dag af konsortiet CAI, Compagnia Aerea Italiana, der har 51 procent af aktierne, mens Etihad Airways stadig hænger på sine 49 procent.

Relaterede artikler:

Analyse: Ikke stort tab hvis Alitalia forsvinder

Etihad afviser nyt udsalg blandt flyselskaber

Stewardesser får lov til at gå i bukser