Arkivfoto med Air Berlin i Københavns Lufthavn.

Sælger stumperne fra airberlin

Tysk auktionshus har online-auktion med alt fra flysæder, kabinetrolleyer til biler fra det krakkede flyselskab

I slutningen af sidste år var det forbi for Tysklands næststørste flyselskab. airberlin nåede i sine næsten 50 år at transportere over 500 millioner passagerer. Det åbnede på Københavns Lufthavn i 2006 og havde frem til lukningen sidste år haft fire millioner rejsende mellem København og Tyskland.

Men interessen for airberlin er stadig stor. I denne uge begyndte det tyske auktionshus Dechow nemlig en online-auktion, der varer til 1. februar. 32.000 potentielle købere har tilmeldt sig auktionen, oplyser Dechow.

På auktionen kan de byde på mange ting med relation til det krakkede Oneworld-medlem. Her er alt fra passagersæder, de hjerteformede chokolader, passagerne fik ombord med selskabets logo, reservedele til flymotorer og kabinetrolleyer. De første bud på trolleyerne startede på 90 euro, men endte med hammerslag på over 1.000 euro.

De interesserede kan blandt meget andet efter dødsboet også købe airberlin-legetøj, tæpper og sågar ni biler. Der kommer i løbet af auktionsperioden også andre genstande fra airberlin.

airberlin tabte milliarder
I august sidste år meddelte airberlin, at man gik i kontrolleret betalingsstandsning. Det skete efter storaktionæren, Etihad Airways fra Abu Dhabi, havde meddelt, at man ikke længere ville dække airberlins fortsatte store underskud. Etihad havde 29 procent af aktierne i airberlin, der gennem årene havde tabt milliarder af kroner.

Kursændringen hos Etihad kom, efter at flyselskabet havde skiftet koncernchef. Der blev sagt farvel til James Hogan, som havde opbygget Etihads medejerskab af en række flyselskaber – i Europa blandt andre også Alitalia, hvor Etihad havde 49 procent af aktiekapitalen. Etihads nye koncernchef, Peter Baumgartner, kunne ikke anbefale, at Etihad fortsatte med at pumpe penge i tabsgivende flyselskaber.

For at holde airberlin på vingerne indtil der var fundet en løsning på dets ruter, fly og så videre, kom den tyske regering med et nødlån på 150 millioner euro.

 

Relaterede artikler:

Sidste flyvning med airberlin

Konkurs i airberlin koster Rejsegarantifond millionbeløb

EasyJet storsatser på tysk indenrigs