Koncernchef for BC (Bella Center) Hospitality Group, Allan Agerholm, fortsætter som bestyrelsesformand for VisitDenmark. Foto: Michael Stub.

Fem nye i bestyrelsen hos VisitDenmark

Der kommer fem nye medlemmer af bestyrelsen for VisitDenmark, blandt andre koncerndirektøren for salg i Københavns største hotelgruppe. Allan Agerholm fortsætter som formand.

Mens bestyrelsen hos VisitDenmark i dag har otte medlemmer, kommer den nye, der begynder sit arbejde efter årsskiftet, op på ni.

Medlemmerne udpeges for en treårig periode af erhvervsministeren – efter indstilling fra en nomineringskomite. Medlemmerne kan maksimalt genudpeges to gange – altså i alt ni år. Det betyder denne gang, at den kommende bestyrelse får fem nye medlemmer, mens fire ikke kunne fortsætte på grund af reglen om hvor længe, man må være i bestyrelsen.

Birthe Becker er et af de fem nye medlemmer i bestyrelsen hos VisitDenmark, hun er til daglig koncerndirektør for salg og marketing i Arp-Hansen Hotel Group. Foto: Henrik Baumgarten.

De fem nye er Birthe Becker, koncerndirektør for salg og marketing i Københavns største hotelgruppe, Arp Hansen; Ulla Tofte, direktør i Museet for Søfart i Helsingør, Philip Høeg Kildegaard, direktør for eCommerce og salg i Novasol, der udlejer ferieboliger, Martin Aadal Nielsen, salgs- og marketingdirektør i Legoland, samt Tim Frank Andersen, Chief Digital Officer i konsulentvirksomheden Charlie Tango.

De øvrige fire i bestyrelsen hos VisitDenmark er alle genudpegede. Det gælder formand Allan L. Agerholm, koncernchef for BC (Bella Center) Hospitality Group, Camilla Dvinge, administrerende direktør for DanCamps, Jens Hausted, direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme, samt Wonderful Copenhagens administrerende direktør, Mikkel Aarø-Hansen.

VisitDenmark siger farvel til:
Ud af VisitDenmarks bestyrelse går tidligere administrerende direktør i Billund Lufthavn, Kjeld Zacho Jørgensen, Tivolis underdirektør for Brand & Kommunikation, Dorthe Weinkouff Barsøe, nordisk marketingdirektør i Radisson Hotel Group, Ole Sorang, samt administrerende direktør i Novasol, Jan Hapaanen. De er alle faldet for aldersgrænsen på ni år.

Om sin nye bestyrelse, siger Allan Agerholm til STANDBY.dk: ”Det virker som en rigtig god gruppe. Nomineringskomiteen har tænkt ud af boksen for også at finde personer, hvor ikke alle har en traditionel turismebaggrund.”

Skal fremme Danmark som turistmål
Erhvervsminister Rasmus Jarlov siger i en pressemeddelelse:

“VisitDenmarks internationale markedsføring af Danmark er vigtig for, at dansk turisme klarer sig godt i den internationale konkurrence. Jeg er derfor glad for, at Allan L. Agerholm forsætter som formand for VisitDenmark, og at vi har en ny bestyrelse med både friske og erfarne kræfter til at lede VisitDenmark.”

Selv siger Allan Agerholm i pressemeddelelsen: ”Stor tak til erhvervsministeren og nomineringskomiteen for at sammensætte et hold af stærke kompetencer inden for turisme og digital markedsføring og kommunikation. Turismen er i global vækst og fremtiden er spændende og giver store muligheder for yderligere vækst i turismen til Danmark og dermed skabe flere arbejdspladser i hele landet. Den internationale konkurrence er hård, men vi glæder os til at give vores konkurrenter kamp til stregen.”

”Jeg fik en henvendelse”
Den nok mest kendte fra rejsebranchen blandt de nye bestyrelsesmedlemmer i VisitDenmark er koncerndirektør for salg hos Arp-Hansen Hotel Group, Birthe Becker. Hun er også i bestyrelsen for Meetingplace Wonderful Copenhagen samt Club La Santa – hun siger til STANDBY.dk:

”Jeg fik en henvendelse, om jeg var interesseret i at komme i bestyrelsen for VisitDenmark. Det blev jeg naturligvis beæret over og det var ikke noget, jeg skulle tænke længe over. Jeg interesserer mig meget for turisme – også andre dele af den, end hvad jeg arbejder med til daglig og hvor vi hos Arp-Hansen har et tæt samarbejde med VisitDenmark.

Jeg glæder mig til bestyrelsesarbejdet og komme med mine bidrag. Jeg har en masse på hjertet og mange synspunkter, som jeg håber at få det maksimale ud af,” siger Birthe Becker.

Relaterede artikler:

Udenlandske turister bruger flere penge i Danmark

Nyt dansk samarbejde skal skaffe flere cykelturister

Færøernes turistchef højt til tops