50 millioner flypassagerer i Norge

oslo-lufthavn-gardermoen-fly-sas-norwegian-finnair-800x443Sidste år havde de norske lufthavne under statslige Avinor, der driver 46 lufthavne, over 50 mio. passagerer. Norges hovedlufthavn, Oslo, havde i 2014 vækst på 4,8 pct. og endte med 24,2 mio. passagerer.

Passagertrafikken på Avinors 46 norske lufthavne voksede sidste år 2,7 pct. og kom over 50 mio. Men Avinor peger i sin årsrapport på tendens til udfladning. Mens trafikvæksten i 2013 var 4,3 pct., var den sidste år halvanden procent lavere.

”Selv om det i fjor blev til ny trafikrekord med over 50 millioner passagerer på vores lufthavne, så vi også en  tendens til udfladning, som begyndte sidste efterår,” siger Avinors koncernchef, Dag Falk-Petersen.

Fra Oslo Lufthavn siger adm. direktør, Øyvind Hasaas: ”Vi havde et godt 2014. Antallet af rejsende steg over 1,1 mio. i forhold til 2013 og endte på 24,2 mio. Passagervæksten var stærk i de ti første måneder, men aftog sidst på året. Der er en usikkerhed i markedet knyttet til den lavere oliepris, og hvordan den vil påvirke den norske økonomi.”

Olie er stort i Norge – f.eks. er SAS’ næststørste kunde norske Statoil, SAS’ største kunde er den svenske stat.