Rejselysten er vendt tilbage

Verdens passagertrafik steg med 20 pct. i første halvår af 2004, da rejsebranchen var kommet sig over terrorangrebene mod USA 11. september 2001, som igen blev afløst af fugleinfluenzaen sars og invasionen af Irak. Det fremgår af en IATA-undersøgelse, som er blevet præsenteret i Genève.
På trods af fremgangen i antallet af passagerer kniber det for de fleste luftfartsselskaber at tjene penge. Luftfartens overkapacitet har ført til billige billetter, der ikke giver mulighed for en fornuftig indtjening.
Første halvår af 2004 viser en fremgang på 20,4 pct. i forhold til samme periode i 2003, men det betragtes som vigtigere, at niveauet nu også ligger over 2000, der betegnes som luftfartens seneste ”normale” år.
Det internationale transportforbund siger også, at resten af 2004 tegner lovende og årets samlede vækst i passagertrafikken over landegrænserne ventes at blive tocifret.
Selv om priserne på brændstof fortsat er en belastning, så vil luftfartsselskaberne kunne klare sig igennem og få balance i sagerne ved de rationaliseringer, der allerede er indført i forbindelse med branchens langvarige krise, siger IATA.
(Børsen og Politiken)

Skrevet af