Flyselskaberne får øget underskud

Eksperterne hos IATA regner med et samlet underskud på 18 mia. kroner, mod tidligere 14 mia. kroner, da olieprisen stiger hurtigere, end flyselskabernes besparelser kan gennemføres.

Det samlede forbrug af flybrændstof vil i 2006 koste flyselskaberne 700 mia. kr. Det er 120 mia. kr. mere end i 2005. Det sker samtidig med, at flyselskaberne har gennemført besparelser på samlet 13 %, siden 2001 og omsætningen er steget med 10 % i de seneste tre år, siger organisationens generalsekretær Bisignani.

Både øget omsætning og besparelser har betydet, at nulpunktsomsætningen for olieprisen er steget fra USD 14 til USD 50, men lidt hjælper det, når olien i dag koster mere end USD 70. Brændstof-omkostningerne ventes i år at udgøre 25 % af flyselskabernes omkostninger mod 22 % i 2005.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.