Arkivfoto med krydstogtskibe i havnen i Barcelona, hvor de bolivianske passagerer og deres falske Schengen-visa blev opdaget. Pressefoto: Barcelona Cruise Port.

65 krydstogtgæster sendt retur på rederiets regning

Spanien deporterer 65 af de 69 krydstogtgæster fra Bolivia, rederiet MSC Cruises havde med på krydstogt fra Sydamerika til Barcelona. Passagererne havde forfalskede visa til Schengen-zonen.

Sidste uge ankom krydstogtskibet MSC Armonia fra MSC Cruises til Europa med cirka 1.500 gæster; krydstogtet startede den 17. marts i Rio de Janeiro. Fra Brasilien sejlede skibet over Atlanten til Tenerife, Madeira, Malaga og op til Barcelona.

I Barcelona opdagede den spanske paskontrol, at 69 passagerer fra Bolivia ikke havde gyldige indrejsevisa til Schengen-zonen. Spanien er et af de 29 europæiske Schengen-lande, der tillader pasfri bevægelighed mellem landene.

De bolivianske passagerer havde Schengen-visa, men de viste sig at være forfalskede, skriver mediet Cruise Hive. Bolivianerne kom i land og blev indkvarteret på et andet krydstogtskib i havnen i Barcelona, mens deres papirer blev undersøgt. MSC Armonia fik efter en forsinkelse lov til at sejle videre på sit krydstogt, der som planlagt endte i mandags i italienske Marghera, havnen ved Venedig som krydstogtskibe kan bruge.

Efter gennemgang af bolivianernes pas og andre ID-dokumenter, besluttede de spanske myndigheder at afvise 65 af dem. En familie på fire med familierelationer i Spanien, fik indtil videre lov til at opholde sig i Spanien. Hvad de 69 bolivianere ville i Europa, er ikke blevet oplyst.

Flyves hjem på rederiets regning
Cruise Hive skriver, at de 65 afviste bolivianere nu flyves fra Spanien til Bolivia. Regningen for blandt andet flybilletterne overrækkes til MSC Cruises.

Det skal nu også undersøges, hvorfor de 69 bolivianere kunne komme gennem dokumentkontrollen i havnen i Rio, hvor krydstogtet tog sin begyndelse. Det er i sidste ende rederiets ansvar, at passagererne ombord på en sejlads, for eksempel et krydstogt, har originale rejsedokumenter, for eksempel pas, med visa til de lande, krydstogtet skal besøge.

Italiensk-schweiziske MSC Cruises er verdens fjerdestørste krydstogtkoncern, kun overgået af den amerikanske trio, Carnival Corporation, Royal Caribbean Group og Norwegian Cruise Line Holding. MSC Cruises er største krydstogtrederi i Middelhavet – i dette års sommerhøjsæson sejler rederiet således med 16 af sine krydstogtskibe i Middelhavet.

 

Relaterede artikler:

Visaproblemer forsinkede krydstogtskib i flere dage

Bulgarien og Rumænien delvist ombord i Schengen

MSC Cruises stationerer krydstogtskib ved Kanarieøerne