Delta og Northwest økonomisk sunde

Efter halvandet års beskyttelse under chapter 11 – betalingsstandsning – vil både Delta og Northwest udstede nye aktier for at teste investorernes appetite på flyaktier. Tidspunktet er velvalgt under en betydelig vækst for flytrafikken som helhed i mange år.

Men væksten går knap så hurtigt som sidste år og med en baggrund i 160 konkurser i branchen siden 1978 er der betydelig skepsis med hensyn til aktiekøb.

Northwest forventer at opnå en værdi på USD 7,8 milliarder når det kommer ud af betalingsstandsningen i slutningen af juni.

Delta skønner, at selskabets markedsværdi vil ligge i omegnen af USD 10 milliarder når det genindtræder på New Yorks børs i begyndelsen af maj.

Hvis forventningerne holder, vil det gore Delta til USAs næststørste flyselskab efter lavprisselskabet Southwest, mens AMR – ejeren af American Airlines vil indtage tredjepladsen.

Ud over at have skåret i personaleomkostninger og andre udgifter har både Delta og Northwest omlagt sine rutenet til vækstmarkederne og den mere lukrative internationale trafik. Delta har udvidet sine afgange mellem USA og Europa, mens Northwest har satset stort på det kinesiske marked.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.