Tallink och Silja forener sine kræfter

Prisen er 450 mio. euro og fem mio. aktier i Tallink-gruppen. Transaktionen forudsætter godkendelse fra konkurrencemyndighederne.

”Tilsammen skaber Tallink og Silja det førende rederi ved Østersøen, hvilket i mange år har været Tallinks vision,” siger Enn Pant, der er bestyrelsesformand i Tallink Grupp. Rederiet Tallink Grupp har i øjeblikket 15 fartøjer indsat i Østersøområdet, både inden for krydstogter og passager- og godstransport.

I regnskabsåret, der sluttede den 31. august 2005 havde selskabet 3,2 mio. passagerer, en omsætning på 260 mio. euro samt 2.632 ansatte. Silja, inklusive SeaWind Line, har seks fartøjer i trafik mellem Finland og Sverige.

På de ruter var antallet af passagerer 3,4 mio. og omsætningen 380 mio. euro. Der var 2.740 ansatte. Efter købet har Tallink planer om en aktieudvidelse til en værdi af 50 mio. EUR, oplyser nyhedsbureauet Baltic News Service. Med dagens pris vil det være ensbetydende med 13 mio. nye aktier, hvilket vil betyde en forøgelse af aktiekapitalen på ca. 10 pct. Efter at Tallink havde bekræftet købet af Silja Line mandag morgen steg Tallinks aktier med knap fem pct.

Skrevet af