Tallink och Silja forener sine kræfter

Prisen er 450 mio. euro og fem mio. aktier i Tallink-gruppen. Transaktionen forudsætter godkendelse fra konkurrencemyndighederne.

”Tilsammen skaber Tallink og Silja det førende rederi ved Østersøen, hvilket i mange år har været Tallinks vision,” siger Enn Pant, der er bestyrelsesformand i Tallink Grupp. Rederiet Tallink Grupp har i øjeblikket 15 fartøjer indsat i Østersøområdet, både inden for krydstogter og passager- og godstransport.

I regnskabsåret, der sluttede den 31. august 2005 havde selskabet 3,2 mio. passagerer, en omsætning på 260 mio. euro samt 2.632 ansatte. Silja, inklusive SeaWind Line, har seks fartøjer i trafik mellem Finland og Sverige.

På de ruter var antallet af passagerer 3,4 mio. og omsætningen 380 mio. euro. Der var 2.740 ansatte. Efter købet har Tallink planer om en aktieudvidelse til en værdi af 50 mio. EUR, oplyser nyhedsbureauet Baltic News Service. Med dagens pris vil det være ensbetydende med 13 mio. nye aktier, hvilket vil betyde en forøgelse af aktiekapitalen på ca. 10 pct. Efter at Tallink havde bekræftet købet af Silja Line mandag morgen steg Tallinks aktier med knap fem pct.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.