Der er mindst 8.000 nye hotelværelser på vej til København i form af konkrete projekter – et af disse er det kommende Hilton med cirka 400 værelser ved Knippelsbro.

Københavnske hoteller på vej mod nedgangstider

Antallet af nye hotelværelser i København stiger de kommende 3-4 år med tæt på 50 procent. Det vil i en periode reducere hotellernes belægningsprocent og måske give priskrig.

Mens der i dag i hovedstadsområdet er rundt regnet 21.000 hotelværelser, vil det tal stige op mod 50 procent de næste tre-fire år. Ifølge helt nye tal fra hotelerhvervets brancheforening, Horesta, vil allerede igangsatte projekter frem mod 2021 åbne dørene for 8.200 nye værelser i København. Det vil betyde pres på værelsespriserne og dermed en mulig større eller mindre priskrig.

Horesta må ikke udtale sig om prisniveauet for hotellerne, men formanden for bestyrelsen i Horesta, hoteldirektør Jens Zimmer Christensen, siger:

”Der er ingen tvivl om, at i de kommende år vil værelseskapaciteten i København i form af udbudte værelser stige væsentligt mere end efterspørgslen på hotelværelser.
Mens vi i dag i hovedstadsområdet har en gennemsnitligning belægningsprocent på hotellerne på 75 til 80 procent, vil den sandsynligvis falde i takt med at de mange nye hoteller og dermed hotelværelser kommer på markedet. Det vil betyde, at omsætningen på hotellerne vil justere sig.”

Horesta må som nævnt ikke udtale sig om prisniveauet på hoteller, men det kræver ikke en Nobelpris i økonomi at regne ud, at med en vækst på omkring 40 procent fra de igangværende hotelbyggerier i København, så kan stigningstakten i efterspørgslen ikke følge med. Dette vil med andre ord formentlig betyde lavere priser på hotelværelser – indtil markedet atter har rettet sig.

”København har før oplevet perioder med megen ny hotelkapacitet og er efterfølgende kommet fint igen efterhånden som de nye hotelværelser blev indarbejdet i markedet,” siger Jens Zimmer Christensen.

Hotelrekorder i København
Sidste år var der over 15,5 millioner overnatninger på danske hoteller. Det var ottende år i træk med rekord i hotelovernatninger, viser tal fra Danmarks Statistik. Alene i 2017 var der over 500.000 flere hotelovernatninger i forhold til 2016.

”Konkurrencen er utrolig hård på det københavnske hotelmarked i disse år. Det er en logisk konsekvens af, at Hovedstaden de sidste otte år har været lokomotivet bag hotelrekord på hotelrekord. Vi ser allerede nu reaktionen på markedet i København. I år der nye hoteller i byen, og særligt i 2019 ser vi en eksplosion i antallet af værelser og nye hotelprojekter,” sagde Horesta-formand Jens Zimmer Christensen tidligere i år.

Brug for internationale hotelkæder
Onsdag i denne uge sagde hoteldirektør Claus Hildebrandt, der blandt andet har 4-stjernede Hotel Skt. Annæ i København og som også ejer Dagmarhus-bygningen ved Rådhuspladsen, hvor hollandske Citizen M til december åbner hotel, til STANDBY.dk:

”Omkring 70 procent af de kommende nye hotelværelser i København kommer fra kæder, der allerede er i byen, for eksempel Arp-Hansen, Choice og Scandic – og det tilfører jo ikke nyt blod til København, hvilket er sindssygt vigtigt.
Disse nye hoteller fra Arp-Hansen, Choice og Scandic hugger jo bare gæster fra hinanden eller deres egne hoteller, men trækker ikke nye gæster til. Derfor har København brug for internationale hotelkæder; de trækker nye gæster til byen, også fordi de har millioner af kunder i deres loyalitetsprogrammer.”

Relaterede artikler:

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Nyt hotel ved Københavns Lufthavn

Hollandsk hotelkæde på vej til København

Nyt rekordår for Københavns største hotelgruppe