Mange af USA’s over 150.000 hoteller og moteller og andre kommercielle overnatningssteder mangler arbejdskraft. Her arkivfoto fra hotellet Sheraton Valley Forge i delstaten Pennsylvania, foto: Henrik Baumgarten.

80.000 ledige hoteljobs i USA

USA’s hotelbranche kæmper for at skaffe flere medarbejdere, i år forventes ansat 45.000 nye. Manglen på arbejdskraft tvinger lønningerne op, det kan betyde dyrere hotelovernatninger.

Rejsemarkedet stiger igen, også i USA. Hovedparten af hotellernes gæster er amerikanere på for eksempel ferie, fritidsophold eller forretningsrejse. Hertil kommer de udenlandske gæster, selv om mange af disse er udfordret af den høje dollarkurs og stigende priser i USA.

I en ny rapport kigger The American Hotel & Lodging Association, der svarer lidt til HORESTA/Dansk Erhverv i Danmark, på udfordringerne i den amerikanske hotelbranche.

Mange pile peget opad, men en af udfordringerne i hotel- og overnatningsbranchen er mangel på arbejdskraft. Der er ikke nok, der søger de ledige stillinger, dem er der skønsmæssigt lige nu omkring 80.000 af, skriver mediet Travelpulse.

For at tiltrække de nødvendige ekstra medarbejdere, kan der skrues op på timeløn og medarbejdergoder, hvilket omvendt kan betyde dyrere for eksempel overnatninger på hotellerne. Den gennemsnitlige timeløn på amerikanske hoteller var i februar i år 23,8 dollars (cirka 163 kroner), ifølge officielle tal fra USA’s Bureau of Labor Statistics.

De fem delstater med flest beskæftigede i hotelsektoren forventes i år at være Californien, Florida, Nevada (hvor Las Vegas ligger), Texas og New York med blandt andet New York City.

Beskæftiger over to millioner
I år håber den amerikanske hotelbranche at ansætte 45.000 nye medarbejdere. Men branchen er stadig cirka 225.000 ansatte efter de i alt cirka 2,3 millioner, amerikanske hoteller beskæftigede i 2019, året før pandemien.

Under pandemien blev mange hundredtusinde medarbejdere i hotelbranchen opsagt, de fandt beskæftigelse i andre brancher, for nogen til bedre løn og vilkår, hvorfor de ikke har noget stort ønske om at vende tilbage til hotelbranchen.

Ifølge opgørelsen fra American Hotel & Lodging Association forventes de amerikanske hoteller i år at udbetale 123 milliarder dollars, cirka 844 milliarder kroner, i lønninger med mere.

Kevin Carey, administrerende direktør for American Hotel & Lodging Association, siger i en pressemeddelelse: ”2024 tegner til at blive et stærkt år for hotellerne i USA – men vores branche står foran en række udfordringer, hvis vores vækst skal fortsætte. Det er manglen på arbejdskraft, inflationen og strikse myndighedskrav.”

 

Relaterede artikler:

Hotelkoncernchef: “Jeg tog fejl”

Skrappere krav i New York til Airbnb giver boom for hoteller

2023: Amerikanske hoteller har 100.000 ledige stillinger