DFDS tjener for lidt på passagererne

DFDS tjener fortsat ikke nok penge på passageraktiviteterne i forretningsområdet DFDS Seaways. Det slår administrerende direktør Niels Smedegaard fast i forbindelse med en række ledelsesændringer i DFDS, der blandt andet betyder et farvel til direktøren for DFDS Seaways, Søren Jespersen.

”Indtjeningen er stadigvæk ikke tilfredsstillende i Seaways. Vi skal nå videre. Vi havde nogle ambitioner ved begyndelsen af 2007, og vi er kommet et stykke i den rigtige retning, men vi er ikke nået, hvor vi gerne vil være,” siger Niels Smedegaard. Det er dog ikke grunden til, at Søren Jespersen stopper efter fire år i rederiet.
”Det her er ene og alene en logisk konsekvens af vores nye struktur. Vi får en bedre balance ledelsesmæssigt mellem de forretningsområder, vi har. Det her har ikke noget med resultater at gøre. Det er udelukkende en udløber af vores nye strategiplan,” siger Niels Smedegaard.

Strategiplanen ”Grow og Go” handler bl.a. om, at DFDS satser på at vokse sig dobbelt så stor over de kommende fem år. Størstedelen af indtjeningen i DFDS kommer i dag fra fragtaktiviteterne i DFDS Tor Line, der klart har overhalet DFDS Seaways i størrelse.
”Vi tilpasser vores ledelsesstruktur til den nye strategiplan, som vi offentliggjorde i september. De seneste år er fragtområdet vokset betydeligt, så nu laver vi en tilpasning, så vi får en bedre balance og struktur i ledelsesgruppen. Det er en logisk tilpasning og konsekvens af vores strategi. Den nye struktur reflekterer den måde vores forretning ser ud på i dag,” påpeger Niels Smedegaard.

(Berlingske Tidende, d. 14. december, 2007)

Skrevet af