Sterling afviser salgsrygte

Sterling afviser en internethistorie om, at selskabet er blevet solgt til eller står foran at skulle sælges til

den store tyske rejsekoncern TUI, der bl.a. ejer eller er medejer af Star Tour og TQ3.Til Take Off sagde Sterlings adm. direktør, Torben Anker Sørensen, tirsdag aften: ”Der er spekulationer i en mulig konstellation som inkluderer Sterling. Sterling vurderer forskellige vækst-alternativer, men det passer simpelthen ikke, at vi er blevet solgt eller står foran at skulle sælges. Der er ingen forhandlinger i gang.””Sterling står stærkt i markedet, og kigger på nye muligheder med interesse,” siger Torben Anker Sørensen og tilføjer, at sidste uges tre-cifrede millionkonkrakt med Star Tour for næste sommer har betydet flere henvendelser til Sterling fra andre charterbureauer. ”Men vi har næste allerede nu udsolgt for næste sommer, og vores organisation skal også kunne følge med,” siger Sterlings adm. dir.Sent tirsdag eftermiddag skrev ”Travel People Newsletter” bl.a., at det norske-ejede danske lavprisflyselskab var solgt for mindst 200 mio. kroner. Sterling ejes af det norske rederi Fred. Olsen.
Ifølge nyhedsbrevet skal Sterling koordinere sin trafik med Britannia Airways i Sverige, der også ejes af TUI. TUI’s kommende ejerskab af Sterling skulle være årsag til, at Sterling fik kæmpekontrakten med Star Tour.
Men Star Tour Danmarks salgsdirektør, Stig Elling, sagde i aftes til Take Off, at han intet kendte til at TUI skulle overtage Sterling og at aftalen mellem Sterling og Star Tour udelukkende bygger på rent kommercielle vilkår.En anden branchekilde sagde i aftes til Take Off, at der den seneste tid har været mange rygter om Sterlings fremtid. Scenariet er, siger Torben Anker Sørensen til Jyllands-Posten, at Sterling kan blive opkøbt af en større operatør, at Sterling selv kan købe op eller at Sterling kan satse på at vokse ved at tilkæmpe sig en større del af markedet.
Det tyske Take Off, FvW, bragte forleden rygter til torvs om, at Preussag ville sælge TUI. Det fik også historien om, at TUI køber Sterling til at lyde lidt mærkelig.

Skrevet af