A4E og IATA beder om indgreb mod strejker

flyvelederLobbygruppen Airlines for Europe og IATA opfordrer nu igen de europæiske luftfartsmyndigheder om at gribe ind over for de urimeligt mange strejker blandt flyveledere.

Ifølge IATA har flyvelederstrejker været skyld i mere end 16.000 timers forsinkelser over Europa i år. Ifølge A4E fastslår, at flyvelederstrejker i Grækenland, Italien, Belgien og Frankrig siden marts har ført til over 4.000 flyaflysninger blandt medlemmerne af A4E.

Den forløbne uges franske strejke, der startede 14. september, er den 11. flyvelederstrejke i Frankrig i år. Ifølge A4E har flyselskaber måttet reducere sine ruteflyvninger med 15% og har givet 300 aflysninger, samt betydelige forsinkelser.

A4E har beregnet, at der fra 2010 til 2015 har været 167 strejkedage hos flyveledere inden for EU. Sammenlagt har det betydet 213 dage med problemer på grund af strejkerne , som også berører flytrafikken dagene inden og – efter selve strejkedagene. Over de seks seneste år har flyvelederstrejker ifølge A4E kostet selskaberne 9,5 milliarder Euro.