NCL’s Breakaways svenske kaptajn, Dan Svensson, har vagt i ti uger, fulgt af ti uger fri. Foto: Preben Pathuel.

Årets største krydstogtskib i Københavns Havn

Norwegian Cruise Lines krydstogtskib Breakaway havde søndag premiere i Københavns Havn, som det denne sommersæson besøger 15 gange. Rederiet regnes som et af de mest hjælpsomme overfor rejsebureauerne.

Med plads til cirka 4.900 passagerer og en besætning på 1.700 havde krydstogtskibet Breakaway fra amerikanske Norwegian Cruise Line, NCL, i går, søndag, sit første besøg i Københavns Havn. Her skal det frem til oktober sejle 15 ture på ni dage rundt i Østersøen – med start og afslutning i Københavns Havn.
Den ni dage lange rundtur i Østersøen koster fra 1.000 euro for indvendige Studio-kahytter med plads til én person, og op til 8.000 euro for de største suiter, hvor det fineste er Haven.

I alt har NCL i denne sommersæson fem skibe i Europa, hvor Breakaway, rederiets næst nyeste skib, er det eneste i Nordeuropa. Fra oktober forlægger Breakaway residensen fra Europa til Caribien.

NCL’s Breakaways største passagergrupper er fra USA, Europa, Canada og Australien, fortalte skibets svenske kaptajn, 45-årige Dan Svensson fra sydsvenske Karlskrona, til STANDBY.dk i forbindelse med fremvisningen i søndags. Med sine 325 meter og 145.000 bruttoregistertons er Breakaway årets største krydstogtskib i Københavns Havn.

Breakaway har 27 spisesteder, hvoraf det er gratis i ti af dem for europæiske gæster med All Inclusive–konceptet, der også omfatter drikkepenge – ligesom skibets spisesteder ikke har nogen dress code. Skibets største restaurant har plads til 600 gæster – mens dets største teater, der blandt andet viser originale Broadway-shows, kan rumme 800.

Klik på billedet for at se det i stort format. Breakaway fra Norwegian Cruise Line er årets største krydstogtskib i Københavns Havn; det er 325 meter langt og vejer 145.000 bruttoregistertons – her er det i Stockholms skærgård. Foto: Norwegian Cruise Line.

NCL er god partner for rejsebureauerne
Norwegian Cruise Lines regnes som en af de bedste samarbejdspartnere blandt krydstogtselskaberne overfor rejsebureauerne. Rederiets største partner blandt de danske bureauer er MyCruise.dk

NCL er blandt andet kendt for, at det aldrig sælger sine krydstogter billigere via sin hjemmeside end det tilbyder dem via rejsebureauerne.

Årets krydstogtsæson i Københavns Havn vil byde på 345 anløb fra 72 skibe fra 34 krydstogtrederier. Syv af skibene er i år for første gang i København, herunder Breakaway. Og 46 procent af de 345 krydstogtanløb er såkaldte turn arounds, hvor passagererne starter og slutter deres krydstogt.

De tre rederier i år med flest passagerer i København bliver tyske Aida, Norwegian Cruise Line og italienske MSC Cruises. Havnen får i år besøg af 875.000 krydstogtpassagerer; flest fra Tyskland fulgt af USA, Canada, England, Italien og Spanien. Kun 10-12.000 af årets krydstogtpassagerer i havnen er danskere.

Relaterede artikler:

Rejsebureauer skal passe på krydstogternes faldgruber

Richard Branson har kurs mod Københavns Havn

Krydstogt til 600.000 kroner