Viking Sun fra rederiet Viking Cruises starter til september næste år et krydstogt verden rundt på 245 dage. Foto: Viking Cruises.

Krydstogt til 600.000 kroner

Viking Cruises har netop søsat rute for verdens angiveligt længste krydstogt – 245 dage med besøg i 113 havne i 59 lande.

Ifølge rederiet bliver det verdens længste krydstogt som skibet Viking Sun skal gennemføre med start i London den 31. august næste år. Skibet har plads til 930 passagerer og vil undervejs besøge alle kontinenter, undtagen Antarktis.

Prisen for deltagelse på Ultimate World Cruise, som rejsen kaldes, begynder med priser fra 93.000 dollars, cirka 600.000 kroner. Er der ikke lyst til at sejle hele vejen af de i alt 245 dage, kan krydstogtet brækkes op i to: de første 127 dage sælges for priser fra 48.000 dollars, mens anden del kan gøres for 46.000 dollars og opefter.

Med i prisen for passagerer på hele rejsen er blandt andet en gratis udflugt i alle havne, ubegrænset brug af Wi-Fi, flybilletter på business class, drikkepenge til besætningen og flere andre frynsegoder.

Besøger alt fra Færøerne til Filippinerne
Fra London går turen blandt andet til Bergen i Norge, Torshavn på Færøerne, Island, Grønland og Canada. Herefter sejles der ned langs USA’s østkyst og frem til Bermuda og andre stop i Caribien inden Viking Sun fortsætter via kysten i Sydamerika.

Turen fortsætter op langs vestkysten af Amerika, herunder USA, inden der svinges ud i Stillehavet med besøg i Fransk Polynesien, New Zealand og Australien. Kommende stop omfatter blandt andet Indonesien, Brunei på Borneo, Malaysia, Filippinerne, Kina, Vietnam, Cambodia, Thailand, Singapore, Sri Lanka og Indien.

Efter passagen gennem Suez Kanalen besøges i Middelhavet for eksempel Italien og Tunesien. Der bliver også stop i Spanien og Portugal inden skibet returnerer til London.

Hovedkvarter i Schweiz
Viking blev grundlagt i 1997 og er navnlig blevet meget stor indenfor krydstogter på floder. Siden 2015 har rederiet, der har hovedkontor i schweiziske Basel, også haft oceangående krydstogtskibe.

Samlet har Viking i dag 60 skibe – Viking Sun, der skal stå for verdenskrydstogtet, blev søsat sidste år.

Relaterede artikler:

Rejsebureauer skal passe på krydstogternes faldgruber

Verdens største krydstogtskib på første rejse

København søsætter årets krydstogtsæson