Aarhus’ største mødested er indtil videre Radisson Blu Scandinavian Hotels Conference Centre. Foto: VisitAarhus.

Aarhus alligevel ikke større kongresby end Los Angeles

”Det kan lyde lidt smart når vi nævner de tre byer,” siger VisitAarhus’ kongreschef efter turistorganisationen i pressemeddelelse udnævnte Aarhus til en større kongresby end eksempelvis Hamborg, Los Angeles og Nice.

Aarhus går kraftigt frem som kongresby – og har store forhåbninger om at fordoble erhvervsturismen når byens kommende store kongrescenter med plads til omkring 2.000 mødegæster åbner i 2022.

Men det vakte alligevel opsigt, da byens officielle turistorganisation, VisitAarhus, i pressemeddelelse forleden skrev: ”The International Congress & Convention Association, ICCA, har netop præsenteret sin årlige liste over verdens mest populære kongresbyer, og her placerer Aarhus sig som nummer 72 foran byer som Hamborg, Los Angeles og Nice.”

I en kommentar siger en af Danmarks førende kongreseksperter til STANDBY.dk: ”Der er ingen tvivl om at Aarhus er i vækst på kongresområdet – men at Aarhus er større end blandt andet Hamborg, Los Angeles og Nice er nok lidt kækt vinklet.”

Men, fortsætter eksperten: ”ens rangering på ICCA’s liste afhænger blandt andet af, hvor meget den enkelte destination selv indrapporterer til ICCA – og nogle er mere ihærdige end andre. Danmark har tradition for at gøre meget ud af indrapportering til ICCA – mens det for andre destinationer ikke betyder noget for deres kongresforretning, hvor de rangerer hos ICCA.”

Flere krav for placering på rangliste
Kongreschef i VisitAarhus, Allan Tambo Christiansen, medgiver, at samlet er Aarhus næppe større som kongresdestination end for eksempel Hamborg, Los Angeles og Nice.

”Vi er nummer 72 på årets ICCA-liste, og var nummer 100 på listen sidste år. Fremgangen skyldes blandt andet det tætte samarbejde mellem VisitAarhus og forskerne på Aarhus Universitet om tiltrækning af internationale kongresser. Samtidig var Aarhus sidste år Europæisk Kulturhoved,” lyder det fra kongreschefen.

”ICCA-ranglisten dækker byer som er vært for roterende foreningskongresser som destinationer kan konkurrere om at holde. Listen toppes af Barcelona, Paris og Wien,” siger kongreschefen hos VisitAarhus og fortsætter:

”Kriterierne for optagelse på ICCA-listen er ret simple: kongressen skal have mindst 50 deltagere, de skal have mindst en overnatning i værtsbyen og kongressen skal rotere mellem mindst tre lande.

Dette stod ikke i vores pressemeddelelse, så det kan godt lyde lidt smart, når vi nævner at Aarhus er større end de tre byer, vi nævnte i pressemeddelelsen: Hamborg, Los Angeles og Nice. Vi er selvfølgelig ikke større i antal kongresser end disse tre byer. De tre byer kan sagtens have mange flere store firmaevents og så videre, disse måler ICCA-listen ikke. Men VisitAarhus er grundig med at indrapportere til ICCA.”

Stort kongrescenter på vej
I 2022/23 forventer Scandic Hotels at åbne sit hidtil største hotel i Danmark uden for København. Hotellet ved havnen i Aarhus får omkring 500 hotelværelser samt plads til 2.000 konferencegæster. Med det nye kongrescenter kan VisitAarhus og turistorganisationens samarbejdspartnere byde på større kongresser end byen i dag har plads til.

Aarhus’ største kongrescenter er i dag Radisson Blu Scandinavian Hotels Conference Centre fulgt af Musikhuset, Centralværkstedet samt Hotel Marselis.

Relaterede artikler:

Aarhus vil tiltrække dobbelt så mange turister

Hilton overvejer hotel i Aarhus

Danmark parat til kæmpe mødemesse

x

Læs Også

Gaest.com til Sydney, Bruxelles og Mexico City

Den danske iværksættervirksomhed, der formidler udlejning af møde- og kursuslokaler på virtuel markedsplads, fokuserer på vækst via eksterne partnere.

Hyldest til folk bag kongresser og events i København

Københavns Rådhus var onsdag rammen om den årlige Københavns Kongres og Event Award. Her blev folkene bag nogle af hovedstadens store begivenheder i 2017 hædret.

Comwell sætter omsætningsrekord

Det danske kæde med 15 hotel- og konferencecentre fik i sidste regnskabsår ”en historisk høj omsætning” - til gengæld faldt overskuddet 33 procent. Kæden åbner i 2020 i København sit hidtil største hotel.

Comwell får stærkt comeback på møder hos Staten

Mens den danske hotel- og konferencekæde de seneste fire år ikke havde et eneste hotel på listen over mødesteder for det offentlige Danmark, er 12 af dens 15 hoteller med i den nye aftale. Det offentlige holder årligt eksterne møder for 200 millioner kroner.

Stort kongres- og kulturcenter på vej i Prag

Selskabet Bestsport, som ejer og driver O2 Arena i Prag vil gennemføre en ombygning af det såkaldte ’small arena’ kompleks. Det nye, store center får navnet O2 Universum og vil koste omkring 350 millioner kroner.

Klar med priser til Københavns bedste kongresværter

Hvert år hylder WoCo og Københavns Kommune værter for markante kongresser og sportsbegivenheder holdt i hovedstaden det seneste år. De nominerede i Københavns Kongres og Event Award 2018 er netop offentliggjort.