Aarhus’ største mødested er indtil videre Radisson Blu Scandinavian Hotels Conference Centre. Foto: VisitAarhus.

Aarhus alligevel ikke større kongresby end Los Angeles

”Det kan lyde lidt smart når vi nævner de tre byer,” siger VisitAarhus’ kongreschef efter turistorganisationen i pressemeddelelse udnævnte Aarhus til en større kongresby end eksempelvis Hamborg, Los Angeles og Nice.

Aarhus går kraftigt frem som kongresby – og har store forhåbninger om at fordoble erhvervsturismen når byens kommende store kongrescenter med plads til omkring 2.000 mødegæster åbner i 2022.

Men det vakte alligevel opsigt, da byens officielle turistorganisation, VisitAarhus, i pressemeddelelse forleden skrev: ”The International Congress & Convention Association, ICCA, har netop præsenteret sin årlige liste over verdens mest populære kongresbyer, og her placerer Aarhus sig som nummer 72 foran byer som Hamborg, Los Angeles og Nice.”

I en kommentar siger en af Danmarks førende kongreseksperter til STANDBY.dk: ”Der er ingen tvivl om at Aarhus er i vækst på kongresområdet – men at Aarhus er større end blandt andet Hamborg, Los Angeles og Nice er nok lidt kækt vinklet.”

Men, fortsætter eksperten: ”ens rangering på ICCA’s liste afhænger blandt andet af, hvor meget den enkelte destination selv indrapporterer til ICCA – og nogle er mere ihærdige end andre. Danmark har tradition for at gøre meget ud af indrapportering til ICCA – mens det for andre destinationer ikke betyder noget for deres kongresforretning, hvor de rangerer hos ICCA.”

Flere krav for placering på rangliste
Kongreschef i VisitAarhus, Allan Tambo Christiansen, medgiver, at samlet er Aarhus næppe større som kongresdestination end for eksempel Hamborg, Los Angeles og Nice.

”Vi er nummer 72 på årets ICCA-liste, og var nummer 100 på listen sidste år. Fremgangen skyldes blandt andet det tætte samarbejde mellem VisitAarhus og forskerne på Aarhus Universitet om tiltrækning af internationale kongresser. Samtidig var Aarhus sidste år Europæisk Kulturhoved,” lyder det fra kongreschefen.

”ICCA-ranglisten dækker byer som er vært for roterende foreningskongresser som destinationer kan konkurrere om at holde. Listen toppes af Barcelona, Paris og Wien,” siger kongreschefen hos VisitAarhus og fortsætter:

”Kriterierne for optagelse på ICCA-listen er ret simple: kongressen skal have mindst 50 deltagere, de skal have mindst en overnatning i værtsbyen og kongressen skal rotere mellem mindst tre lande.

Dette stod ikke i vores pressemeddelelse, så det kan godt lyde lidt smart, når vi nævner at Aarhus er større end de tre byer, vi nævnte i pressemeddelelsen: Hamborg, Los Angeles og Nice. Vi er selvfølgelig ikke større i antal kongresser end disse tre byer. De tre byer kan sagtens have mange flere store firmaevents og så videre, disse måler ICCA-listen ikke. Men VisitAarhus er grundig med at indrapportere til ICCA.”

Stort kongrescenter på vej
I 2022/23 forventer Scandic Hotels at åbne sit hidtil største hotel i Danmark uden for København. Hotellet ved havnen i Aarhus får omkring 500 hotelværelser samt plads til 2.000 konferencegæster. Med det nye kongrescenter kan VisitAarhus og turistorganisationens samarbejdspartnere byde på større kongresser end byen i dag har plads til.

Aarhus’ største kongrescenter er i dag Radisson Blu Scandinavian Hotels Conference Centre fulgt af Musikhuset, Centralværkstedet samt Hotel Marselis.

Relaterede artikler:

Aarhus vil tiltrække dobbelt så mange turister

Hilton overvejer hotel i Aarhus

Danmark parat til kæmpe mødemesse