Den danske mødemesse er klar til den store IMEX-kongres i Frankfurt. Arkivfoto fra København.

Danmark parat til kæmpe mødemesse

Der er 5.200 deltagere ved den enorme IMEX-messe i Frankfurt, der samler mødekøbere fra erhvervsturisme i hele verden. Alene på den danske stand er der 19 virksomheder og turismeorganisationer – to er med for første gang.

Frankfurt er tirsdag til torsdag i næste uge atter vært for årets IMEX i Frankfurt Messe. IMEX er i deltagerantal endnu større end den også store IBTM i Barcelona.

Og data fra sidste års IBTM i Barcelona viser ifølge VisitDenmark, at hver fjerde af mødekøberne havde Danmark på deres liste over stande på lande, de var særligt interesserede i at besøge. Derfor håber den danske stand på årets IMEX på stort rykind når det går løs næste uge i Frankfurt.

”Ifølge IBTM var Danmark det 7. mest populære land når der måles på, hvor mange købere der angav at have en særlig interesse for et land,” siger Erik Mortensen, ansvarlig for VisitDenmarks indsatser på erhvervsturisme, og tilføjer:

”Flere end 800 af sidste års IBTM-deltagere sagde at de ville besøge Danmarks stand. Så vi håber på et godt fremmøde på IMEX i Frankfurt og fyldte ordrebøger hos deltagerne på den danske stand.”

Legoland og VisitHerning er nye på IMEX
I år er 19 virksomheder og turismeorganisationer fra Danmark til IMEX i Frankfurt. Hotel Legoland og Konferencecenter i Billund er med VisitHerning til deres første IMEX-messe for international erhvervsturisme.

Herom siger direktør Søren Juul Baunsgaard fra VisitHerning: ”Herning har Skandinaviens største messecenter og en god base af messer og møder, krydret med store internationale sportsevents som nu VM i ishockey og VM i herreholdbold til januar næste år. Vores strategi har ikke tidligere omfattet internationale business events, så vi tager til IMEX for at teste, om det kan være en platform for os og for at få vurderet potentialet i også at satse på dette marked.”

De danske deltagere på årets IMEX er: Arp-Hansen Hotel Group, BDP Business Events, Bella Center Copenhagen, Business Events Denmark, Comwell Hotels, CPH Conference & Meatpacking District, Copenhagen Convention Bureau, Hadler DMC Scandinavia, Inspiring Denmark, MeetDenmark, Legoland Hotel & Conference (Billund), Nordic Choice Hotels, Ovation Scandinavia, Radisson Hotel Group, Scandic Hotels Denmark, The Train Workshop, Visit Faroe Islands & Visit Tórshavn, VisitHerning & MCH og VisitAarhus Convention Bureau.

Relaterede artikler:

VisitDenmark øger fokus på MICE

København har mangel på internationale hotelkæder

Møde- og eventbranchen skal atter hylde de bedste

 

 

x

Læs Også

Gaest.com til Sydney, Bruxelles og Mexico City

Den danske iværksættervirksomhed, der formidler udlejning af møde- og kursuslokaler på virtuel markedsplads, fokuserer på vækst via eksterne partnere.

Hyldest til folk bag kongresser og events i København

Københavns Rådhus var onsdag rammen om den årlige Københavns Kongres og Event Award. Her blev folkene bag nogle af hovedstadens store begivenheder i 2017 hædret.

Comwell sætter omsætningsrekord

Det danske kæde med 15 hotel- og konferencecentre fik i sidste regnskabsår ”en historisk høj omsætning” - til gengæld faldt overskuddet 33 procent. Kæden åbner i 2020 i København sit hidtil største hotel.

Comwell får stærkt comeback på møder hos Staten

Mens den danske hotel- og konferencekæde de seneste fire år ikke havde et eneste hotel på listen over mødesteder for det offentlige Danmark, er 12 af dens 15 hoteller med i den nye aftale. Det offentlige holder årligt eksterne møder for 200 millioner kroner.

Stort kongres- og kulturcenter på vej i Prag

Selskabet Bestsport, som ejer og driver O2 Arena i Prag vil gennemføre en ombygning af det såkaldte ’small arena’ kompleks. Det nye, store center får navnet O2 Universum og vil koste omkring 350 millioner kroner.

Klar med priser til Københavns bedste kongresværter

Hvert år hylder WoCo og Københavns Kommune værter for markante kongresser og sportsbegivenheder holdt i hovedstaden det seneste år. De nominerede i Københavns Kongres og Event Award 2018 er netop offentliggjort.