Air Canada får dansk formand

LUFTFART: Når det nationale canadiske flyselskab, Air Canada, der er blandt Verdens 20 største flyselskaber, i begyndelsen af maj skal have ny formand, bliver det en kendt dansk erhvervsprofil, Vagn Sørensen, som af samme grund opgav formandsposten i TDC.

Luftfarten står Vagn Sørensens hjerte nær og har gjort det lige siden, han i 1984 startede som marketing trainee i SAS for at avance til koncerndirektør i selskabet og senere blev præsident for Austrian Airlines.

Den 5. maj får han sit magtfulde job i et stort luftfartsselskab, som nyvalgt formand for Air Canada.

”Jeg er beæret og lidt stolt over, at blive valgt til en sådan post, når David Richardson går på pension. Jeg kommer til at opholde mig en hel del i Canada, men bliver boende i London sammen med familien”, siger Vagn Sørensen til standby.dk.

”Air Canada skal fortsat være blandt de førende globale spillere i international luftfart. Vi havde i fjor 45 mio. passagerer og flyver til 64 lufthavne indenrigs i Canada og 57 i USA, samt 91 i resten af verden. Jeg er jo ikke ukendt med opgaven efter at have siddet i bestyrelsen i godt ti år. Det kræver nu mere tid, og derfor frasagde jeg mig formandsjobbet i TDC fornylig,” fortsætter han.

I forvejen er han med, når det gælder luftfart, som viceformand i Nordic Aviation Capital i Billund (med Martin Møller som formand) og som formand i Select Service Partner (catering).

I rejsebranchen er han formand for moderfirmaet i Scandic Hotels AB og bestyrelsesmedlem i Royal Caribbean Cruise Line i Miami. Derudover formand i F.L Smidth & Co og medlem af bestyrelsen i JP/Politikens Hus m.m.

I den nye udgave af Stand By/TTG er Vagn interviewet om sit syn på fremtiden for luftfarten frem til 2025 og spår, at væksten kommer i fritidssektoren. Netop turismetrafik spiller en stor rolle både fra og til Canada.