Airbus A330-200 fra Air Serbia. (Foto: Air Serbia | PR)

Air Serbia får ny nordisk GSA

Et udvidet samarbejde betyder, at det fremover bliver Aviareps, der skal foretage salg på vegne af Air Serbia i en række lande i Europa. Det skal både øge flyselskabets tilstedeværelse og salg.

Air Serbia har indgået en ny aftale med det tyske selskab Aviareps, der fremover vil fungere som GSA-bureau for flyselskabet på 16 markeder i Europa.

Aftalen kommer i forlængelse af et allerede eksisterende samarbejde mellem de to parter, da Aviareps i forvejen har assisteret det serbiske flyselskab med salget i Norge, Rusland, Tyrkiet samt Tjekkiet, men dette bredes nu ud.

Aviareps vil derfor foretage salg og reservationer på vegne af flyselskabet, ligesom GSA-bureauet også vil varetage en række opgaver med hensyn til flybilletter. Målet er, at samarbejdet skal øge væksten hos Air Serbia, oplyses det.

Vil drage fordel af lokale kontorer
Fremover vil Aviareps repræsentere Air Serbia i Danmark, Norge, Sverige og Finland samt Tyskland, Tyrkiet, Storbritannien, Italien, Frankrig, Spanien, Holland, Schweiz, Tjekkiet, Slovakiet, Østrig og Belgien.

Marcelo Kaiser, der er driftsdirektør ved Aviareps, forventer, at virksomheden vil kunne hjælpe flyselskabet på flere forskellige punkter.

”Vores netværk af lokalafdelinger i Europa vil sikre, at vi har mulighed for at have den samme tilgang til salget på tværs af alle markederne. Vores dygtige lokale salgsmedarbejdere vil hjælpe Air Serbia med både at øge selskabets tilstedeværelse og salg. At vi er blevet udnævnt, afspejler flyselskabets engagement til at udvide i Europa.”

August blev bedste måned i ni år
Flyselskabet råder over en flåde, som består af 19 fly, der har en gennemsnitsalder på 16 år, men flyselskabet har en ambition om at påbegynde en fornyelse af flåden, inden året er omme.

I august i år rejste flere end 400.000 passagerer med Air Serbia, hvilket er det højeste antal på en måned siden, at selskabet skiftede navn fra Jat Airways i 2013. Flyselskabets chef for kommerciel drift og strategi, Boško Rupic, håber, at Aviareps kan få endnu flere til at reservere billet til en Air Serbia-flyvning i fremtiden.

”Aviareps har været en stærk og pålidelig samarbejdspartner i årenes løb, og det er os en glæde at de nu er vores GSA-bureau i 16 lande i Europa. Vi ser frem til et tæt samarbejde med deres lokale teams af eksperter og til at øge vores tilstedeværelse i Europa yderligere.”


Relaterede artikler:

Workshops samler rejsebranchen i Norden

Aviareps lander endnu et flyselskab

Aviareps overtager Ethiopian Airlines i hele Norden