airberlin fløj fire millioner passagerer til Københavns Lufthavn

Den sidste airberlin-flyvning landede fredag aften i Berlin. Foto: Christian Borchmann-Backhaus på wikipedia.de

LUFTFART: I fredags lukkede insolvente airberlin. Det åbnede i 2006 på Københavns Lufthavn og har siden haft over 40.000 flyvninger til og fra København.

I fredags havde airberlin sin sidste flyvning – fra München til Berlin. Det var flight AB6210 med det særlige kaldesignal BER4EVR (Berlin for Altid, red), der afgik fra München klokken 21.35 og landede i Berlin Tegel, hvor det blev mødt af mange ansatte. Både ved sidste afgang fra München og ved ankomsten til Berlin fik flyet vandsalut fra brandbiler i de to tyske lufthavne.

Som almindelig rutetrafik har airberlin fløjet disse ruter til og fra Københavns Lufthavn, oplyste Københavns Lufthavn i går til standby.dk: Düsseldorf 2006-17 og Berlin Tegel 2006-17.

Tidligere har airberlin også fløjet disse ruter til Københavns Lufthavn: Mallorca mellem 2007-14 og sæsonruter til Københavns Lufthavn fra græske Korfu i 2013, til Calvi på Korsika i 2012 (sæsonrute), Salzburg 2012-13 (sæsonrute), Torino 2015 (sæsonrute), Verona i 2012 og 2015 (sæsonrute) samt Hamborg fra maj 2006 til august 2006.

Fra Münchens lufthavns Facebook-side, hvor der siges pænt farvel til airberlin.

Airberlin har i hele sin betjening af Københavns Lufthavn haft 4.157.671 afgående og ankommende passagerer fordelt på 40.493 flyvninger, oplyser Københavns Lufthavn til standby.dk

”Både vi i Københavns Lufthavn og mange millioner rejsende har været glade for airberlin. Heldigvis er det lykkedes at få Lufthansas datterselskab, Eurowings, til at starte flyvninger til både Berlin og Düsseldorf i løbet af det kommende vinterprogram,” siger pressechef i Københavns Lufthavn, Kasper Hyllested, til standby.dk og tilføjer: ”Det er jo desværre ikke første gang, at et flyselskab indstiller flyvninger i Københavns Lufthavn og vi har naturligvis procedurer til at håndtere den slags, men vi kommenterer ikke på enkelte kundeforhold i pressen. Den slags tager vi naturligvis direkte med flyselskabet.”

Lufthansa og easyJet overtager de primære andele af airberlin.

Airberlin begyndte at flyve i april 1979 fra Berlin Tegel til Mallorca. Det blev i 2012 medlem af Oneworld-alliancen, men har i mange år fløjet med underskud. Dets største aktionær, Etihad Airways fra Abu Dhabi, meddelte i august i år, at det ikke mere ville dække airberlins milliardunderskud.

Relaterede artikler:
Air Berlin i betalingsstandsning

Statslån holder Air Berlin på vingerne

Air Berlin afviser konkursrygter