Klar til samarbejde mellem Airbnb og IOC, til venstre Joe Gebbia, medstifter af Airbnb, og IOC-præsident Thomas Bach. Pressefoto for Airbnb: Matt Alexander, PA Wire.

Airbnb går sammen med den Olympiske Komite

Ved de fem næste sommer- og vinterlege frem mod år 2028 vil Airbnb og den Internationale Olympiske Komite samarbejde om indkvartering, der vil reducere omkostningerne i OL’s værtsbyer.

Samarbejdsaftalen mellem Den Internationale Olympiske Komité (IOC) og Airbnb skal skabe en ny standard for værtskab i de kommende OL-byer med fordele for værtsbyer, tilskuere, fans og idrætsudøvere.

I overensstemmelse med den olympiske dagsorden for 2020, IOC’s køreplan for fremtiden og Airbnb’s ønske om at fremme bæredygtige rejser, vil aftalen støtte den olympiske bevægelses bæredygtighedsmål. Disse fælles bestræbelser vil være i overensstemmelse med FN’s mål for bæredygtig udvikling, hedder det i en pressemeddelelse.

Aftalen omfatter indkvarteringsbestemmelser, der vil reducere omkostningerne for De Olympiske Leges arrangører ved at minimere behovet for at bygge ny indkvarteringsinfrastruktur – for i stedet at skabe direkte indtægter for lokale værter og lokalsamfund.

I samarbejde med Den Internationale Paralympiske Komité (IPC) vil Airbnb også fremme indkvartering, der understøtter tilgængelighed for personer med handicap eller andre tilgængelighedsbehov.

“Airbnb og IOC har tidligere opnået gode resultater i forbindelse med at skabe og imødekomme verdens største begivenheder. Vores olympiske partnerskab vil sikre, at legene bliver de mest rummelige, tilgængelige og bæredygtige til dato,” siger Joe Gebbia, medstifter af Airbnb.

“Dette partnerskab understøtter vores strategi for at sikre, at afholdelsen af De Olympiske Lege er bæredygtig og efterlader en arv til værtssamfundet,” siger IOC’s formand, Thomas Bach, i en pressemeddelelse.

Som global partner vil Airbnb støtte De Olympiske Lege i Tokyo i 2020, De Olympiske Vinterlege i Beijing i 2022, De Olympiske Lege i Paris i 2024, De Olympiske Vinterlege i Milano-Cortina i 2026 og De Olympiske Lege i Los Angeles i 2028.

En mere bæredygtig indkvartering
Partnerskabet mellem Airbnb og IOC vil aktivere flere hundrede tusinde Airbnb-værter i de olympiske værtsbyer, hvilket vil give økonomiske indsprøjtninger til lokalsamfundene, idet beboere får mulighed for at tjene ekstra ved at tilbyde indkvartering og lokale oplevelser til besøgende fans, idrætsudøvere og andre medlemmer af den olympiske bevægelse, lyder det fra Airbnb.

For nylig bød Airbnb-værter i Japan som eksempel over 650.000 rejsende velkommen under VM i rugby, og de japanske Airbnb-værter omsatte for 70 millioner dollars, oplyser Airbnb.

Relaterede artikler:

Airbnb sælger én overnatning på Downton Abbey

Marriott vil udleje private luksusboliger

Gaest.com har lukket sin danske hjemmeside