Marriott melder sig nu på markedet for udlejning af private boliger – i den finere ende. Det sker i samarbejde med anerkendte udlejningsfirmaer – i første omgang på 100 destinationer i blandt andet USA og Europa. Foto: Marriott International.

Marriott vil udleje private luksusboliger

Verdens største hotelkæde går nu Airbnb lidt i bedende og begynder udlejning af i første omgang 2.000 særligt udvalgte private hjem på over 100 destinationer i USA, Europa og Caribien.

Konceptet, der officielt skydes i gang i næste uge, hedder Homes & Villas by Marriott International – kunder der lejer de udbudte private hjem optjener også point i Marriotts bonusprogram, Bonvoy.

Marriotts presseafdeling har endnu ikke besvaret forespørgsel fra STANDBY.dk, om nogle af de 2.000 udvalgte private hjem skulle have en dansk adresse.

”Lanceringen af Homes & Villas afspejler vores fokus på innovation i et rejsemarked under konstant forandring,” siger Stephanie Linnartz, kommerciel direktør hos Marriott International i en pressemeddelelse, og tilføjer:

”Vi søsatte sidste år et pilotprojekt i samarbejde med anerkendte udlejere af private boliger på udvalgte europæiske markeder. Erfaringerne fra pilotprojektet viste, at 90 procent af de, der bookede, var medlemmer af vores bonusprogram samt at tre ud af fire brugte muligheden i forbindelse med rejser med familie og venner. Projektet viste også, at deltagerne bookede ophold der i snit var tre gange længere end de normal bor på et hotel.”

Et irsk slot med plads til 17
De udbudte private premium-hjem i Homes & Villas har blandt andet mindst et soveværelse, store køkkener og vaskemaskiner.

Blandt de destinationer var der fra næste uge kan bookes via hjemmesiden homesandvillasbymarriott.com er en villa med seks soveværelser i Sorrento på den italienske Amalfikyst, en luksushytte med fire soveværelser i et af Californiens vinområder, et irsk slot fra det 18. århundrede med overnatningsplads til 17 personer samt blandt andet en privat sø eller et centralt byhus i London med seks soveværelser og for eksempel en klatrevæg i børnelegeværelset.

Verdens største hotelkæde
Med over 7.000 hoteller og resorts i 130 lande og territorier verden over er Marriott verdens største hotelkæde med 30 varemærker som St. Regis, The Ritz-Carlton, W Hotels, JW Marriott, Westin Hotels, Marriott Hotels, Courtyard, Moxy Hotels, Edition og AC Hotels.

I snit åbner et nyt Marriott-hotel hver 16. time – inden udgangen af 2021 er der yderligere 1.700. De dermed 8.700 hoteller vil have tæt på 1,7 millioner værelser.

Relaterede artikler:

Nu har Marriott 7.000 hoteller

Nye love skal sikre kontrol med Airbnb i Danmark

Marriott åbner hotel med 3 varemærker