Downton Abbey ligger i TV-serien i Yorkshire i det nordlige England – i virkeligheden er selve slottet, der danner rammen, Highclere Castle, i det sydlige England, cirka 100 kilometer øst for London. Foto via Wikipedia, Richard Munckton.

Airbnb sælger én overnatning på Downton Abbey

Som en gimmick i forbindelse med premieren på biograffilmen om Downton Abbey kan der nu købes én overnatning på slottet fra den berømte TV-serie. Men der stilles krav til de udvalgte.

Slottet Highclere Castle øst for London i grevskabet Hampshire kendes af fans af den populære TV-serie Downton Abbey, som DR har sendt og efterfølgende genudsendt flere gange.

TV-serien om familien Crawley og tjenestefolkene på Downton Abbey strakte sig over seks sæsoner, og sidst på måneden har biograffilmen dansk premiere.

Nu er Airbnb klar med en særlig gimmick – i forbindelse med at filmen kommer i biografer over det mest af verden.

For blot 150 pund, små 1.300 danske kroner, kan der nemlig via Airbnb købes én overnatning for et par, der med i prisen får middag med de virkelige ejere og beboere af Highclere Castle, Jarlen og grevinden af Carnavon, serveret af slottets butler, samt dagen efter en rundvisning på det enorme slot. Det skriver hjemmesiden SkyNews.com

Datoen for overnatningen er den 26. november, og som led i dealen med Highclere Castle giver Airbnb et formentlig meget generøst bidrag til Det Internationale Røde Kors.

Men hvem der får den minderige oplevelse af overnatte på Highclere Castle skal afgøres på en ganske særlig måde. Interesserede skal nemlig skrive, hvorfor det lige skal være dem og fortælle om deres passion for TV-serien.

De interesserede kan begynde at levere deres argumentation for, hvorfor netop de skal have muligheden for at overnatte på slottet, fra den 1. oktober – forinden skal man dog være tilmeldt Airbnb’s kundedatabase.

Før middagen på Highclere Castle bliver der serveret en cocktail i en af salonerne, selve middagen er i den store spisesal og bagefter er der kaffe i et af bibliotekerne. Efter en overdådig morgenmad er der næste dag rundvisning på dele af slottet og dets besiddelser.

Selve Highclere Castle har tilhørt Carnarvon-familien siden 1679, da det stod færdigt samme år hed det Highclere Place House og blev købt af en forfader til den nuværende jarl. Først i 1842 skiftede stedet navn til det nuværende Highclere Castle.

Slottet skal bruge mange penge
Highclere Castle tiltrækker masser af besøgende, der kender slottet fra TV-serien om Downton Abbey.

Berlingske skrev i en artikel om slottet i 2013. Her hedder det blandt andet: ”Highclere Castle i det sydlige Storbritannien danner billedskøn ramme om en af alle tiders mest succesrige tv-serier, “Downton Abbey”. En serie om familien Crawley og britisk aristokrati på tærsklen til demokratiets og de store kriges århundrede.”

Berlingske noterer også, at det årligt koster omkring ti millioner kroner at holde Highclere Castle ved lige. Og det er penge, som indehaverne kæmper for at finde. Hustruen til den nuværende jarl af Carnarvon, den ottende i række, er adelsfrue og fundraiser på fuld tid, skrev Berlingske.

Blandt andet udlejes slottet til bryllupper eller fine firmaarrangementer. Prisen begynder ved godt 120.000 danske kroner. Der kommer også indtægter via salg af normale entrebilletter til en lille rundvisning på selve slottet. Slottet er dog ikke åbent hele året og der er pres på billetterne, så slottets hjemmeside skal nok konsulteres inden man møder uanmeldt op.

Relaterede artikler:

Lille stigning i danske rejser til Storbritannien

Marriott vil udleje private luksusboliger

SAS og VisitBritain i nyt samarbejde