Arkivfoto: Airbnb

Airbnb gør det muligt at dele regningen op

Hidtil har en booking hos Airbnb krævet fuld betaling med det samme. Det er nu blevet ændret.

Man har fundet den perfekte lejlighed med den perfekte beliggenhed, der ovenikøbet er ledig på det tidspunkt, man har planlagt ferie. Men selv om ferien først er om otte måneder, har Airbnb hidtil opkrævet det fulde beløb ved reservering.

Ved hotelbookinger kan man ofte vente med betaling eller nøjes med et depositum, så mange har sandsynligvis givet det en ekstra overvejelse før, der er blevet trykket OK for Airbnb-reserveringen.

Men det er slut nu. Med funktionen “Pay Less Up Front” kan betalingen nu deles op.

“Vi forstår godt, at det kan være svært at betale for hele opholdet på forhånd, især i måneder som januar og februar, hvor mange er nødt til at holde ekstra godt fast i tegnebogen. Den nye funktion gør det muligt at booke sit ophold i god tid og betale størstedelen af lejen tættere på afrejsedatoen,” siger James McClure, der er direktør for Airbnb i Norden.

De to Expedia-ejede bookingportaler Homeaway og VRBO har i forvejen denne service, og Airbnb gjorde det også muligt i november 2017 at dele regningen mellem flere i en booking for en gruppe.

Vælger dyrere overnatning
Hos Airbnb vil et depositum typisk være på 50 procent af prisen, og Airbnb forventer, at det også vil komme værterne til gode, da man forventer at flere vil booke i god tid, når der er mulighed for at splitte betalingen op.

For at kunne benytte sig af muligheden skal reservationen samlet være på mere end 1.500 kroner (250 dollars) og skal foretages mere end 14 dage før afrejsedato. Ligesom der kan være forskellige afbudsregler fra vært til vært, kan datoen for sidste betalingsdag også variere, men den vil fremgå tydeligt af den bookingbekræftelse, man modtager.

I en test, som Airbnb har foretaget blandt sine kunder, svarede 40 procent, at de ville benytte sig af muligheden, og samtidig ville de vælge et lidt dyrere overnatningssted. Så sammenlagt giver det større indtjening for både udlejere og Airbnb, der får mellem tre og fem procent af bookingen i gebyr fra udlejer og mellem fem og 15 procent fra kunderne.

 

Relaterede artikler:

Danske hoteller fastholder pres mod Airbnb

Airbnb er ikke opskrift på lykke

Airbnb større end hoteller i Aarhus