Arkivfoto: Airbnb

Airbnb gør det muligt at dele regningen op

Hidtil har en booking hos Airbnb krævet fuld betaling med det samme. Det er nu blevet ændret.

Man har fundet den perfekte lejlighed med den perfekte beliggenhed, der ovenikøbet er ledig på det tidspunkt, man har planlagt ferie. Men selv om ferien først er om otte måneder, har Airbnb hidtil opkrævet det fulde beløb ved reservering.

Ved hotelbookinger kan man ofte vente med betaling eller nøjes med et depositum, så mange har sandsynligvis givet det en ekstra overvejelse før, der er blevet trykket OK for Airbnb-reserveringen.

Men det er slut nu. Med funktionen “Pay Less Up Front” kan betalingen nu deles op.

“Vi forstår godt, at det kan være svært at betale for hele opholdet på forhånd, især i måneder som januar og februar, hvor mange er nødt til at holde ekstra godt fast i tegnebogen. Den nye funktion gør det muligt at booke sit ophold i god tid og betale størstedelen af lejen tættere på afrejsedatoen,” siger James McClure, der er direktør for Airbnb i Norden.

De to Expedia-ejede bookingportaler Homeaway og VRBO har i forvejen denne service, og Airbnb gjorde det også muligt i november 2017 at dele regningen mellem flere i en booking for en gruppe.

Vælger dyrere overnatning
Hos Airbnb vil et depositum typisk være på 50 procent af prisen, og Airbnb forventer, at det også vil komme værterne til gode, da man forventer at flere vil booke i god tid, når der er mulighed for at splitte betalingen op.

For at kunne benytte sig af muligheden skal reservationen samlet være på mere end 1.500 kroner (250 dollars) og skal foretages mere end 14 dage før afrejsedato. Ligesom der kan være forskellige afbudsregler fra vært til vært, kan datoen for sidste betalingsdag også variere, men den vil fremgå tydeligt af den bookingbekræftelse, man modtager.

I en test, som Airbnb har foretaget blandt sine kunder, svarede 40 procent, at de ville benytte sig af muligheden, og samtidig ville de vælge et lidt dyrere overnatningssted. Så sammenlagt giver det større indtjening for både udlejere og Airbnb, der får mellem tre og fem procent af bookingen i gebyr fra udlejer og mellem fem og 15 procent fra kunderne.

 

Relaterede artikler:

Danske hoteller fastholder pres mod Airbnb

Airbnb er ikke opskrift på lykke

Airbnb større end hoteller i Aarhus

x

Læs Også

7’eren: ”Robotter kan aldrig erstatte den menneskelige kontakt”

7’eren med Katia Østergaard, administrerende direktør i Horesta, og spørgsmål om byggeplaner for hoteller i København, aircondition i varmen og om lav løn er årsag til mangel på arbejdskraft,

Københavns nye hoteller giver tusindvis af nye jobs

Der er 8.500 nye hotelværelser på vej i København. ”Vi frygter udfordringer, hvis hotellernes belægningsprocent ikke stiger - samt mangel på arbejdskraft,” siger Dansk Erhverv, der spår om 8.000 nye arbejdspladser.

Lav vækst på danske hoteller bekymrer Horesta

I årets første halvår steg væksten i hotelovernatninger i hele Danmark kun 1,4 procent – alene i København åbner frem mod 2021 cirka 8.500 nye hotelværelser.

Hotel-concierger runder 100 medlemmer

Foreningen De Gyldne Nøgler for concierger på foreløbig 45 danske hoteller har nu over 100 medlemmer – for første gang også to i Jylland, endda fra samme hotel.

Hotelkæde klar med ny salgsdirektør

Karina Lauritzen er ny salgsdirektør i Danmark for norske Nordic Choice Hotels, der er på vej med luksushotel i det centrale København og stort hotel ved Københavns Lufthavn.

Hotelkæde har aircondition i alle nye hoteller

Der er ingen officielle tal om, hvor mange af Københavns cirka 21.000 hotelværelser der har aircondition. Men hovedstadens største hotelkæde har det på alle sine nyeste hoteller – også de 2-stjernede.