Manhattan, New Yorks nok mest kendte bydel, set fra Hudson-floden. Foto: Kate Glicksberg for NYC & Company: nycgo.com

Airbnb sagsøger New York for nye regler

Udlejningsgiganten Airbnb har sagsøgt New York City for nye regler, der ændrer kravene for registrering af korttidsudlejning af beboelse. Der er reelt tale om et forbud, mener Airbnb.

I fremtiden kommer det til at være meget sværere at udleje ferieboliger gennem Airbnb i New York City. Nye regler betyder nemlig, at ejere af ejendomme i fremtiden skal registrere sig på borgmesterkontoret samt aflægge løfte om at overholde bygge- og planlove samt reguleringer for vedligeholdelse.

De ny regler, som træder i kraft 1. juli, får nu Airbnb til at reagere ved at anlægge søgsmål imod bystyret i New York City. Det har virksomheden valgt, fordi de nye regler med Airbnb’s øjne reelt set er et forbud.

”I det store hele lader det til, at intentionen med de nye regler er at fordrive industrien for korttidsudlejning for altid,” har Airbnb meddelt ifølge mediet Euronews.com.

Airbnb betegner også reglerne som ”ekstreme og undertrykkende,” fordi færre ville kunne udleje deres ejendom gennem tjenesten.

Skal bekæmpe boligmangel
De nye regler er blevet sat i verden for bedre at kunne regulere markedet for korttidsudlejning for at sikre, at der ikke opstår boligmangel.

Jonah Allon, talsmand for New Yorks borgmester, Eric Adams, fortæller, at man tager søgsmålet til efterretning.

”Bystyret har som prioritet at forsvare tryghed og levestandarden for borgere og bevare den permanente boligmasse, mens vi samtidig sikrer, at vores hospitality-sektor kan fortsætte genopretningen og vækste,” siger han.

Også nye regler i Europa
Også i EU er der flere reguleringer på vej på området. EU vedtog tilbage i marts nye regler, der betyder, at Airbnb fremover skal dele bookingdata med myndigheder.

I dette tilfælde hilser Airbnb dog reglerne velkomne, fordi det skaber større ensartethed på det europæiske marked, da det modsat reglerne i New York, gør det nemmere for udlejningsgiganten at arbejde på tværs af EU under samme regelsæt.

Her ser Airbnb også en fordel ved, at reglerne for korttidsudlejning forenkles i byer som Barcelona og Bruxelles, hvor lokale regler begrænser mulighederne for at udleje ejendom gennem Airbnb. Det har Airbnb tidligere oplyst i en pressemeddelelse.

 

Relaterede artikler:

Airbnb får første overskud i kvartalet nogensinde

Europæiske destinationer strammer krav til Airbnb

Portugal forbyder køb af boliger til Airbnb-udlejning