Wizz Air modtager den nye A321ceo i lufthavnen i Budapest.

Airbus A320-fly nummer 100 til Wizz Air

Det ungarske lavprisselskab Wizz Air stormer fremad med nye fly, nye ruter, høj kabinefaktor og milliarder i overskud.

Det ungarske lavprisselskab Wizz Air er et af de flyselskaber i Europa, der oplever størst vækst. Nu har selskabet modtaget sit fly nr. 100 i Airbus A320-familien – en A321ceo – ved en ceremoni i Budapest-lufthavnen i Ungarn.

Det nye fly, som er indrettet med 230 sæder, vil blive indsat i Wizz Airs regionale og internationale rutenetværk, som i dag omfatter 141 destinationer på tværs af 44 lande i Europa, Mellemøsten, Centralasien og Nordafrika. Selskabet har blandt andet syv ruter til Billund Lufthavn og tre ruter til Københavns Lufthavn.

Wizz Air opererer udelukkende med fly i A320-familien, og over 35 procent af flyselskabets sæder findes på de nye Airbus A321ceo-fly. Flåden består i øjeblikket af 98 fly og gennemsnitsalderen er under fem år.

I de kommende år vil Wizz Air modtage endnu 268 fly fra A320-familien, der er verdens bedst sælgende mellemdistancefly med 14.000 ordrer siden lanceringen og over 8.100 leverede fly i de fire forskelige størrelser A318, A319, A320 og A321.

Vækst på over 18 procent i maj
De seneste trafiktal for Wizz Air viser en vækst i sædekapaciteten på 17,1 procent i maj måned i forhold til samme måned sidste år og en vækst i passagertallet på 18,1 procent i maj i forhold til maj 2017. Kabinefaktoren ligger på næsten 92 procent.

Alene i løbet af maj har Wizz Air annonceret syv nye ruter fra Debrecen i Ungarn, én ny rute fra Rumænien og syv nye ruter fra Georgiens hovedstad Kutaisi til destinationer i Vest-, Syd- og Østeuropa.

Flere end 30 millioner passagerer på 12 måneder
I løbet af de seneste 12 måneder har selskabet fløjet med over 30 millioner passagerer, hvilket er 24 procent flere end i den forudgående 12-måneders periode.

Samtidig leverer Wizz Air et stort økonomisk overskud. I det seneste regnskabsår lød resultatet på 275 millioner euro, hvilket svarer til over to milliarder kroner. I det indeværende regnskabsår forventer selskabet at lande et nettooverskud på mellem 310 og 340 millioner euro.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air overhaler Norwegian

Wizz Air får stor base i London Luton

Wizz Air øger med 25%

x

Læs Også

British Airways annullerer 2.000 billige billetter

Over 2.000 passagerer hos det britiske flyselskab har fået deres billetter aflyst fordi billetprisen var for lav, beretter flere rejseagenter over for BBC.

SAS klar med særpriser til erhvervskunder

Med SAS For Business tilbyder selskabet nu små og mellemstore firmaer, de såkaldte SME’er, op til 6 procent rabat, også på indenrigs i USA. SAS Credits er på vej ud.

Ny EU-dom øger flypassagerers ret ved strejker

Trafikstyrelsen i Danmark må ændre praksis efter ny dom fra EU-Domstolen om at strejke hos flypersonale alligevel ikke er en ”usædvanlig omstændighed” – og at passagererne derfor har krav på kompensation.

Klar med snacks og drikkevarer i lufthavnsgate

Hamborgs Lufthavn tester i denne tid nyt servicekoncept, hvor passagerer inden afrejse online kan bestille morgenmad og drikke til levering i gaten.

5.500 heste på vingerne i Schiphol

Ifølge den hollandske storlufthavn er heste den type pattedyr, Schiphol har flest af om året. Og afhængig af, hvad ejeren vil betale, kan de flyve på economy, business eller first class…

Landshold på indflyvning til Rusland

I disse dage ankommer hovedparten af de 32 landshold der skal spille VM-slutrunden i fodbold, der begynder på torsdag.