Airbus henter topchef for salg hos Rolls Royce

Eric Schulz.

Airbus har udpeget Rolls Royce præsident for civil luftfart, Eric Schulz, som topchef for salg, marketing og kontrakter til at efterfølge legenden John Leahy efter 33 år i selskabet.

Eric Schulz tiltræder hos Airbus i slutningen af januar, oplyser Airbus.  67-årige John Leahy fortsætter nogle måneder i overgangsperioden. Schulz vil ligesom Leahy referere til Airbus CEO Tom Enders.

John Leahy er en af de mest fremtrædende figurer i flytransport branchen og krediteres for størstedelen af Airbus salgssucces. Mere end 16.000 Airbus flyordrer er gået igennem under hans lederskab og han omtales af mange branchefolk som ’Mr. Airbus’.

Ifølge branchefolk var ATRs CEO Christian Scherer, en tidligere medarbejder hos John Leahy, med i kapløbet om den prestigefyldte chefpost hos Airbus. Leahys næstkommanderende Kieran Rao har af personlige årsager ikke ønsket posten.

Med en ordrebog på 5.488 fly ved udgangen af oktober, er Eric Schulz ikke under voldsomt pres for at levere rekordsalg her og nu. Med den nuværende kapacitet er der ordrer nok til otte år. Til gengæld arver han problemet med at skaffe nye kunder til Airbus A380.

Airbus største flyordre nogensinde

Emirates har nu 100 Airbus A380

Airbus sælger for 39,7 mia. dollars på Paris Air Show

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.