Aktionær vil sælge SAS

sas-B737-lufthavn-flyLUFTFART: Selv om SAS aktien i går ikke kunne holde trit med de store i Europa, er der næppe flertal for et forslag til generalforsamlingen om at sælge flyselskabet. Store kursstigninger til Lufthansa og AirFrance/KLM.

En enkelt aktionær stiller forslag til den kommende generalforsamling i SAS den 19. februar om enten at sælge eller lukke selskabet. SAS har ellers haft pæne kursstigninger i den senere tid, men måtte i går notere et fald på 2,1 procent i modsætning til Lufthansa, der steg 5,1 procent og Air France/KLM med en stigning på 4,3 procent efter positiv fokus på luftfartsaktier fra et internationalt finanshus.

Baggrunden for troen på flyselskabsaktier er de lave oliepriser, men i Skandinavien er der nogen usikkerhed om, hvad hedging har betydet for SAS i negativ retning.

Om forslaget til bestyrelsen hedder det: ”Bestyrelsen tolker det modtagne brev, som et forslag om at generalforsamlingen skal pålægge bestyrelsen at undersøge muligheden for at sælge eller lukke selskabets forretning.” Ikke mere og ikke mindre.

Der er forslag om genvalg af hele bestyrelsen, fortsat med danske Fritz Schur som formand. Han er formentlig altid parat til at undersøge mulighederne for salg den dag det rigtige tilbud kommer, hvilket han heller ikke har lagt skjul på. Og flere af Mellemøstens flyselskaber er konstant på frierfødder over for veletablerede europæiske selskaber. Og såmænd også for nødstedte, hvilket Etihad lige har bevist med Alitalia. Det generer dem dog lidt, at de aldrig kan eje mere end 49 procent af et selskab i EU.

Men SAS synes faktisk i bedre form end længe og står over for en stor opgave med at integrere Cimber A/S som lavprisselskab på regionale ruter.